Skip to Content

Facing Issue with User Id's in SAP Hybris Marketing.

Hi Team,

I have created two users: one for Marketing Manager and 2nd one for Marketing Expertise. I have assign required roles for these Users. But the Issue is, While Log in to Front end UI (Fiori), it was giving an error message "Failure - Unable to load groups", Once I click on "Ok". I am seeing only blank screen of Fiori. When I am assigning SAP_All role, it was working fine. When I removing the SAP_ALL same Issue. Can you please suggest what I missed and what I have to do for this.

Regards,

Hemanth.B.

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

4 Answers

  • Best Answer
    Feb 02 at 07:06 AM

    Hi Hermanth,

    did you create the Z_CHIP_FOUNDATION role with the authorizations as described in the installation guide?

    It's described in point "Initial Setup of SAP Fiori" (for 1709 it is 7.8 on page 63)

    Best regards

    Tobias

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Feb 01 at 07:40 AM

    Hello Hemanth.B.,

    Would you please provide us with the screenshots for the error message and the console log in F12?

    Only based on the error description, you may get idea on following blog:

    SAP Fiori – SAP Fiori launchpad troubleshooting

    Kind regards,

    Kevin

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Feb 01 at 08:23 AM

    Dear Hemanth,

    Could you please cross check once again the Roles as explained in Roles in SAP Hybris Marketing.

    Additionally, check below:

    Regards,

    Kunal Bansal

    SAP CRM & Hybris Marketing

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Feb 01 at 11:33 AM

    Hi Hemanth,

    To start with you need to assign the roles as per the installation guide or the link shared above by Kunal .

    Also ensure that these roles are re-generated and user comparison is green for the roles you assign.

    If you still see some issues you may want to check the t-code SU53(if on premise) right after you see the error on the screen.

    You can also see the gateway error log in /IWFND/ERROR_LOG transaction and may get some hint from there as well.

    Thanks

    Vineet

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded