Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

WebService as datasource - Crystal Reports XI

Post Author: dellaweb

CA Forum: Data Connectivity and SQL

Hi,

I have trouble in setting up a web service as data source in Crystal reports xi.

- After providing HTTP WSDL URL , It asks to specify a web service, port and method.

Can someone help me with the information that I should provide for the above 3 items.

Thanks,

DW

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Assigned Tags

Related questions

1 Answer

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Jul 15, 2008 at 11:02 PM

    Hi,

    I have a similar problem. I'm trying to connect to a WCF service from Crystal Reports. I created the WCF service with Visual Studio 2008 and ran it, and when I try to connect from crystal reports using the wsdl of the service, in this case http://localhost:2896/Service1.svc?wsdl, and the service Service1 appears, but no ports or methods appear. I'm guessing I'm missing something in the service. I'll appreciate any help I can get.

    Thanks

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      hello,

      try this:

      WS type:

      document/literal:

      xsd: (xmlns="xsdo")

      
      <xsd:complexType name="someTableRowType">
      <xsd:sequence>
      <xsd:element name="someStringColumnInTable" type="xsd:string" minOccurs="1" maxOccurs="1"/>
      <xsd:element name="someNumberColumnInTable" type="xsd:int" minOccurs="1" maxOccurs="1"/>
      </xsd:sequence>
      </xsd:complexType>
      
      <xsd:complexType name="someTableType">
      <xsd:sequence>
      <xsd:element name="singleRow" type="tns:someTableRowType" minOccurs="0" maxOccurs="unbound"/>
      </xsd:sequence>
      </xsd:complexType>
      
      <xsd:element name="someTableResponse" type="tns:someTableType" />
      
      

      wsdl:

      
      ...
      <wsdl:message name="someTableResponseMessage">
      <wsdl:part name="someTableResponsePart" element="xsdo:someTableResponse"/>
      </wsdl:message>
      ...
      
      

      hope this helps.

      temir

      Edited by: temir_ra on Nov 22, 2011 10:03 AM

      Edited by: temir_ra on Nov 22, 2011 10:04 AM

      Edited by: temir_ra on Nov 22, 2011 10:06 AM

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.