Skip to Content
0

Data appearance issue when ownership based hierarchy reports are merged

Jan 23 at 03:46 PM

48

avatar image

Hi Experts,

I've got a data loading issue when ownership based hierarchy reports merged. I have three reports same structure. All of them based on ownership hierarchy.

Suppress empty columns option activated for all reports.

The second and third reports are shared column axis with the first one.

Before merge each report has different count of columns accordingly ownership base hierarchy. When they got merged columns are combined properly.

When I opened a workbook (refresh after opening is activated) the data completely loaded. But when I change TIME in a Context and refresh I've got an empty reports except one of them. Only after second refresh data are loaded fully.

How it looks when I selected different period in TIME context (and than refresh) after workbook opened.

Next step - refresh again and got my data.

Do you have any ideas or suggestions on that issue?

Thanks,

Alex.

01.jpg (53.0 kB)
02.jpg (35.5 kB)
03.jpg (347.5 kB)
04.jpg (361.3 kB)
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

2 Answers

Vadim Kalinin Jan 23 at 04:25 PM
0

"Before merge each report has different count of columns accordingly ownership base hierarchy. When they got merged columns are combined properly." - not clear... add more details!

Show 8 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded

Hi Vadim,

thank you for your quick answer.

Please find more details below.

Before merge:

As you can see second report hasn't column DO008, DO009 and DO011 cause of suppress empty columns

After merge:

After merge all columns are exist on a main axis

05.jpg (414.2 kB)
06.jpg (373.0 kB)
0
Alexander Keshishian

What is your EPM SP?

0

Vadim,

EPM Plug-in for Microsoft Office

SAP Business Objects Planning and Consolidation NW v 10.1 (Standard).

Looks like I had a mistake with tags. I know you hate it. Sorry:)

BTW, seems I've solved my issue. And I assume it was EPM functionality bug.

07.jpg (63.0 kB)
0
Alexander Keshishian

"Looks like I had a mistake with tags. I know you hate it. Sorry:)" - then correct it without moderator alert!

"BTW, seems I've solved my issue. And I assume it was EPM functionality bug." - it's better to explain how!

0

I'll explain it when we finally stop discussing tags.

0
Alexander Keshishian

To make it 100% correct the primary tag has to be:

SAP Analysis for Microsoft Office

and extra secondary:

EPM Add-In for Excel

P.S. The question with the final comment: "I solved it" looks strange :)

0
Show more comments
Alexander Keshishian

P.S. By the way, what is your BPC version? NW or MS? You have used both tags - incorrect!

0
Alexander Keshishian Jan 24 at 11:20 AM
0

In case of using of Ownership based hierarchy you need to have dimensions Groups and Entity in the same axis in report editor. You will find that recommendation in EPM Plugin User Guide:

You can display in a report how the group structure has evolved over time. To do so, create a report for the appropriate Category and Time, which displays the dimensions Groups and Entity in the same axis, whether it is the row or column axis. For each Groups member, its main entity is displayed in the cell before or after.

So, I've added dimensions Groups and Entity as you can see on first screenshot of the topic. But I didn't expect that placement of dimensions could affect on it. When I placed Entity dimension above Groups, issue wasn't replicate. Data loaded after first refresh.

Alex.


08.jpg (56.4 kB)
Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded