Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Runtime error saying missing iview after deployment

Hi all gurus!

A very irritating problem is annoying the hell out of me. The background: as an experiment I downloaded and took a copy for safety reasons of the com.portal.navigation.toolarea file. I then edited the jsp file in one of the copies and deployed the result into the portal and emediately got a runtime error. Not very clever to edit the SAP standard file but as I mentioned I took a copy for precaution and deployed that one back into the portal. But now for the problem: I still get the same runtime error!

The error message is as follows:

Portal Runtime Error

An exception occurred while processing a request for :

iView : pcd:portal_content/every_user/general/defaultDesktop/frameworkPages/frameworkpage/com.sap.portal.toolAreaiView

Component Name : null

Page could not create the iView.

See the details for the exception ID in the log file

It seems like some connections have been broken. What do I have to do in order to restore everything? I have checked at the repository at the portal server itself and the folder with the original content is to be found there, that is the jsp-file is the unedited one.

Any ideas? I think it's just some standard procedure I have to do but I don't know what to be honest.

Best regards

Benny Lange

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

4 Answers

  • Best Answer
    author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on May 16, 2008 at 09:10 AM

    Hi,

    Check if the Jar files are there in lib folder of the project. If not, copy manually to the project and deploy. Did you import the copy of standard par into studio and deploy? If so, jar will be missing there also. If this is not the problem, then check the log folder for the actual description of the error.

    Regards,

    Harini S

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Hello again and thanks a lot for your fast replies.

      A slight problem: I deleted the iview but when I try to create a new one and try to find the correct par file, it doesn't exist. I can find the com.sap.portal.navigaton.toolarea.par.bak as earlier said, so I really don't know what the problem is now.

      Best regards, and have a nice weekend

      Benny

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on May 16, 2008 at 09:04 AM

    Hi,

    Just try restarting the server.

    Regards,

    Praveen Gudapati

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on May 20, 2008 at 07:09 AM

    I just messed up the point rewards here...

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on May 20, 2008 at 07:11 AM

    The par file actually was there in the list. A colleague of mine saw it when he was going to upload a replacement par file taken from another portal installation. So my last message in this thread regarding the missing par file was erroneous.

    Cheers!

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.