Skip to Content
0

Does SPC in SAP ME 15.1 require you to run configuration tasks for SAPMEINT

Jan 19 at 11:51 AM

63

avatar image

Hi,

I have SAP ME 15.1, SAP XMII and SAPMEINT deployed on my server.

I want to run SPC in SAP ME 15.1 but get the error
"Chart template Visiprise/SPC/DefaultChartTemplate does not exist (Message 19520)"

So I have both SAPXMII and SAPMEINT deployed on the server.

Do I have to run CTC for SAPMEINT to get this to work? It seems a bit much, since we don't have any SAP ERP system and a lot of the configuration is for the ERP connection.

Thank you in advance.

Best Regards,

Johan Nordebrink

10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

2 Answers

christian libich Jan 19 at 02:17 PM
0

I think you need to add some MII related security roles/actions to your user and then configure some HTTP destinations in the Netweaver administrator. These are/were manual steps and I don't have the instructions handy so you will have to look thru the installation and configuration/help docs to get the details.

EDIT:

I found this doc on the sdn with some good configuration information:

sap_me_spc_using_mii_how_to_guide_en.pdf

Regards,
Christian

Show 2 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded

Hi Christian,

Thank you for the answer.

I have now added MII roles and come a bit on the way. The SPC graph window appears, but the actual graph is not showing. I attach a screen shot how it looks on the screen.

Regards,

Johan

screen-shot.jpg (55.8 kB)
0

I updated my original post with a link to a doc I found.

Regards,
Christian

0
Johan Nordebrink Jan 23 at 07:26 AM
0

Hi Christian,

Yes. That is the document that I am following together with the SAP ME installation guide, but somehow the graph is not showing.
Default netweaver logs does not show any error.

Kind regards,

Johan

Show 1 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded

At this point I would suggest firing up the developer tools in chrome and walk it back from there. I would also turn up logging in NW as well.

Regards,
Christian

0