Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Sum is 0 but single values exist!

Hello all,

we got the problem that our query does not display any value in the sum, but we have values in several single entrys when drilling-down on a more detailed level!

We are using a condition in the formula for the key figure.

Do you know such a behaviour? Does anybody have a hint how to solve this problem?

Thanks in advance,

bivision

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

3 Answers

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Apr 28, 2008 at 02:35 PM

    You should give me further details about the condition you are using but it could be a problem in the KF aggregation. If you are using min as aggregation you could have this result .

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Apr 28, 2008 at 02:38 PM

    Check the properties of the Key Figure and see what is specified in the "Calculate Result as..". It should be "Summation"

    Hope this helps.

    Regards

    Kumar

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Apr 28, 2008 at 02:58 PM

    Hi,

    we are using the following formula condition:

    (KF1 > 0 ) * KF2 * NODIM(Amount) + (KF1 <= 0 ) * KF3

    I'm now on this problem for about 5 days...Bex (neither 3.5 nor 7.0 ) doesn't fully want to execute this formula. I tried several other declarations of this formula, but nothing worked well. In the most times, the first part is being executed well, but the second part not. That's why I now did split up the formula in one IF and one ELSE part. The IF part always seems to work well. The second part not... The KF's are all amounts with same currency (EUR)...

    Now, I got to a point that the ELSE-part is working on each single entry...but it doesn't want to sum up... the summation option is set...and it works well with any other formula/condition!

    We don't know what to do anymore...

    Hope that anyone can give me some more input / hints!

    bisivion

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Hi,

      if I try the boolean with standard figures (IF part = 100; ELSE part = 200), bex is showing another behaviour: the sum is now wrong and not 0! But if I drill down on a more detailled view, the single values are correct again and then, the sum is correct...!

      The summation of the used KF works. We use them in other formulas as well... It's just that formula which doesn't want to work...

      Anybody got an idea?

      Regards

      bivision

      Edited by: bivision2008 on Apr 29, 2008 8:21 AM

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.