Skip to Content
avatar image
Former Member

Sapcsript layout

Hi Friends,

I created a sapscript and a driver program.everything is working fine.output is also coming fine.But for locl printer the uline command is working differently and for other printers(plev1,plev2,...plev*) uline is working differently.what can i do to make that uline work for both of them.Please sujjest.

Thanks,

sakshi

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

2 Answers

  • Apr 22, 2008 at 05:59 PM

    LOCL printer uses System Operation printer drivers. The other printers uses different drivers. You could start from that, and take a look to SAP Note #183948. I transcribed some lines for you.

    This will help you:

    • Lines (uline) *

    Lines drawn in Sapscript with the _ symbol are output as underscores

    ('_'). You then have a problem if you use a proportional font such as

    HELVE for the line, because the line is printed in different lengths on

    PCL and postscript printers. This is because in the postscript of the

    HELVE font (for example), the underscore is approximately 10%

    longer than in the PCL. You should therefore always output lines in a

    non-proportional font such as COURIER so that this problem does not

    occur.

    Edited by: Andrés Sarcevic on Apr 22, 2008 2:59 PM

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Apr 23, 2008 at 04:04 AM

    Hi,

    To avoid such problems with ULINE & VLINE it is advicable to use BOX command with HEIGHT '0' ( for ULINE ) & WIDTH '0' ( For VLINE ).

    I hope this helps,

    Regards

    Raju Chitale

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded