Skip to Content

web service of sap S4(1511) QAS in soamanager was disappear after copy syste from PRD to QAS

anyone know why it is?after copy system from PRD to QAS.everything of web service is disappear in QAS.the picture are soamanager of QAS。before system,they are OK,but now 。every web service like the picture1,the binding was missing!!!。but the BASIS don't konw why。。。

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

1 Answer

  • Best Answer
    Posted on Feb 19, 2018 at 07:49 PM

    Hi Huang Lin,

    By default, when performing a system copy, the Web Services configuration is not copied, since this would cause inconsistencies, as the configuration are specific to each system. To solve such consistencies, it is necessary to initialize the Web Services runtime configuration and recreate them from scratch. Please see 2348042 - Web Service Configuration and system copy/refresh.

    It is important to avoid transporting the configurations on database level by copying tables as this leads to inconsistent runtime configurations that cannot be edited and will not work. To achieve a copy, the post-system copy automation tool (transaction STC01) should be used, see KBA 2219008.

    Cheers,
    Felipe Zanettini

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.