Skip to Content
0
Former Member
Apr 10, 2008 at 05:51 PM

Connection error with portal to R3 .

305 Views

Hi!

I have problem in establishing connection with our new copied production portal and a R3 system. When I tried to access I get an error message saying ¬Ďconnection to partner broke¬í. But when I do a test connection to portal system to R3 system and BW system , Connection is successful.

This new portal is a copy of an existing production portal and the R3 system is a copy of existing production R3 system. We are testing to upgrade our BW system to BI and try to establish a connection test with Portal and R3,BW systems before moving to live production portal.

Steps I have done.

In portal

1. Created a new R3 (UR3) system and set connector properties to copied R3 system as it sits on a different server and named as different. Also this R3 system is different than our production R3 system as it is not load balanced. Because of this I created a dedicated system instead of SAP system with load balancing.

Properties of UR3

Portal System Name: UR3

Application Host: 10.58.32.250

Logical System Name : UR3CLNT400

Remote Host Type : 3

SAP Client : 400

SAP System ID: UR3

SAP System Number: 02

Server Port: 3602

System Type : SAP_R3

Logon Method : SAPLOGONTICKET

User Mapping Type : admin,user

Alias: UR3

2. Created a SAP Reference system with

Properties of Reference System( UR3 is used as Reference System)

Portal System Name: SAP Reference System

Application Host: 10.58.32.250

Logical System Name : UR3CLNT400

Remote Host Type : 3

SAP Client : 400

SAP System ID: UR3

SAP System Number: 02

Server Port: 3602

System Type : SAP_R3

Logon Method : UIDPW

User Mapping Type : admin,user

Alias: SAP_REF_SYSTEM

3. Created a new BW system

Properties of Copied BW system (USE)

Application Host: 10.58.32.250

Logical System Name : USECLNT480

Remote Host Type : 3

SAP Client : 480

SAP System ID: USE

SAP System Number: 01

Server Port: 3601

System Type : SAP_BW

Logon Method: SAPLOGONTICKET

User Mapping Type: admin,user

Alias: USE

4. UM Configuration > Security Settings

Assigned the SAP Reference System. Restarted the portal.

Question :

UM Configuration > SAP System

Under this I can see Client , User ID , Password. Do I have to change this? What User ID should I used here. Since this is a copy I guess I don’t need to change this.

5. In the Portal created a new Certificate Key pair. Here DN of the owner is changed to CN=BC1.

Question: Our copied portal system ID is UPO. Whether DN of the owner should be CN=UPO?

Question :

Under the ACL , whether I have to add both portal system and UR3 system certificates.

6. I log in as a UME user and we use single sign on with logon tickets to back end systems. Also use a SAP reference system as our users R3 username is different from portal user name. I am not doing user mapping here as we use logon ticket. System is going to use LDAP as a data source. However we haven’t configured LDAP for this test. But in the UM Configuration we have still mentioned the LDAP settings.

Do I need to do anything other than mentioned above?

Your help is much appreciated.

Ramesh