Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

error in spam

hello experts,

I am applying SAP BASIS PATCH (SAPKB70011) , I got stuck in EPRA_EXECUTION phase.

It is going on running for more then 10 hours.

i had restarted the import but still it is showing the same status.

it is not writing any logs, I checked in SM50 it shows ON HOLD reason RFC, report SAPLSTPA.

when i checked in SM66 it says CPIC STOPPED.

I had even tried importing the patch in FOREGROUND, but in status bar it shows "TP BUFFER PREPARED OK " and going on running.

unable to resolve the issue.

any suggestions

thanks and regards

kavitha

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Assigned Tags

Related questions

4 Answers

  • Best Answer
    author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Apr 09, 2008 at 06:18 AM

    Hi,

    stop SPAM .

    check TP or R3trans is active at OS level or not.

    check the latest SLOG file from \usr\sap\trans\log.

    if no process for TP and R3trans and table TRJOB is empty then check content of table TRBAT if any entry exists delete it.

    then execute report (se38) RSTPTEST,

    ensure that all checks finishes fine (with a green sign)

    Repeat SPAM

    if still problem persists then do following

    stop SPAM.

    kill TP and R3trans.

    on command prompt change your working directory to sap kernel folder

    now execute following

    TP CLEANBUFFER SID pf= <Drive:\>\usr\sap\trans\bin\TP_DOMAIN_SID.PFL

    regards,

    kaushal

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Apr 09, 2008 at 06:14 AM

    Hi ,

    check the tp syslog for error messages.

    Check whether the cofile and the datafile get corrupted in the /usr/sap/trans folder

    If the cofile and datafile is corrupted u download the patch and extract it again and restart the patch in the SPAM

    Regards,

    Maheswaran J

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Apr 09, 2008 at 06:14 AM

    Hi

    It should be XPRA not EPRA.

    The Job RDDEXECL needs to be run manually. To do this, open a new session call transaction code sm36 and schedule ABAP program RDDEXECU.

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Apr 09, 2008 at 06:32 AM

    Hi,

    this is normal error while applying a BAsis support package in version 700.

    Please follow the steps below :

    1.Pls make sure that you have NOT made any changes to import buffer.Note down the request. try to use the command to verify

    tp showbuffer <SID> tag=spam pf=<...transport profile>

    2. check at OS level to see if there is any tp or R3trans still running;if yes pls stop them.

    3. The TRBAT and TRJOB tables should be empty.

    4. Pls issue the following tp command to manually import

    tp r3i <request> <SID> pf=<Name incl. Path to the transport profile> tag=spam -Dclientcascade=yes -Drepeatonerror=8

    The return code for this tp call must be 0 or 4. otherwise pls send this msg to SAP.

    5. At this time you should be able to logon system as normal and you MUST continue and finish the following steps after the import in SPAM. check queue and confirm after spam finishes.

    If your problem is resolved please do reward points.

    Regards,

    Suhas

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.