Skip to Content
avatar image
Former Member

Test Connection fails for VC system of type Web Service

Hi All

I ve created a VC system of the type Web Service in Portal. In this VC system, I have given Url of the Enterprise Service that I want to use in VC.

(for eg: http://erp.esworkplace.sap.com/sap/bc/srt/wsdl/sdef_ECC_SALESORDER002QR/wsdl11/ws_policy/document?sap-client=800)

In the next step, I did user mapping for the VC user that will be consuming this Enterprise Service.

The system was created successfully but when I did ‘Connection Tests’ , I got the following exception:

“Test Details:

The test consists of the following steps:

1. Retrieve the default alias of the system

2. Check the connection to the backend application using the connector defined in this system object

Results

Retrieval of default alias successful

Connection failed. Make sure that Single Sign-On is configured correctly”

Do I need to do any more configurations before I can use such ES portal system in my VC work studio ?

I understand that I have provided little information about the exception thrown by Portal.

I kindly request you to feel free in asking any other details about the same.

Regards

Kapil S Kamble

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

3 Answers

  • Apr 02, 2008 at 09:17 AM

    Hi Kapil,

    Does the portal server have a connection to the internet? if not, that would be problematic. If it has, please open a support ticket at SAP and we'll help you with figuring the problem out.

    Thanks,

    Natty

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Hi Kapil,

      The URL iView is just for checking whether the portal server is able to reach the internet and it is. You got the page so it looks like the problem is not here. So, the next step would be to raise the web service connector's logger to severity "All" and to replicate the problem. For this, I recommend you to open a support ticket at SAP Support. We will continue there.

      Thanks,

      Natty

  • avatar image
    Former Member
    Apr 02, 2008 at 08:18 AM

    Hi ,

    If the usermapping is correct then this shoul not happened.

    Just check once again the usermapping.

    Did you mapped the VC user with the System credentials ie.credentials used for login into the system(Open URL in browser and then it will ask you User Id and password,these user id and password should be mapped with VC user)

    Regards,

    govindu

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hi Govindu

      Yes, I have checked the credentials given for user mapping are correct.

      Is there any other way to track the error ?

      Regards

      Kapil

  • Apr 02, 2008 at 09:04 AM

    Hi Kapil,

    Make sure your proxy service settings (under System Administration->System Configuration->Service Configuration->Applications->com.sap.portal.ivs.httpservice->Services->proxy). Configure your internet proxy server there and the connection test should work (if the user/password is correct).

    Regards,

    Natty

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hi Natanel

      There is no proxy that is being used in my company.

      So, I dont think I need to do the configuration mentioned by you.

      Regards

      Kapil