Skip to Content
avatar image
Former Member

The output become "#" for polish words

Hai All,

I`ve few problems happen when i deal with polish words in smartforms. The problem are :

1. When i print preview for my smartforms that inside have polish words, such as Ą Ć Ę Ł Ń Ó Ś Ź Ż..it display no problem. but when I print it to the printer. all the polish words become "#". Does anyone ever have same problem? Please kindly help me to fix that.

2. I noticed in the smartforms, we can`t use font Helve for polish words. Is that true? because I`ve tried to use the Helve font, and when i print preview my smartforms, it shows "#". so the solution for now, I`m using font "Courier". Please kindly help me to confirm whether i`m in the correct lane or not.

thks a lot and really need helps from all,

willy

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

5 Answers

  • avatar image
    Former Member
    May 06, 2008 at 06:53 AM

    Hi,

    I am facing the same problem. Can you please let me know if this issue was resolved and if so, how? Thanks.

    Shivram.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    May 06, 2008 at 07:02 AM

    Hi,

    It is due to the printer you used in print preview. Use the Printer for that country instead of LOCL it will display correctly in print preiview.

    Thanks ,

    Rajesh

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Hi Willy,

      Please check with ur basis team which font needs to be used for Polish language and then inform them to configure tht font to the printer in which u r trying to take the print out.

      See for chinese we use DBmincho font and tht has been configured to printer also. Similarly thr should be some font for polish, as sometimes courier won't work.

      Thanks

      Arun Kumar. S

  • avatar image
    Former Member
    May 06, 2008 at 07:46 AM

    Hi Willy,

    Please consult your Functional person. This is not a development issue. Ask him the same thing . He will give you the printer name.

    I have faced the same problem . You need to change printer name then it will be done.

    Regards

    Chitrakant

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Feb 19, 2010 at 12:30 PM

    Hi Willy ,

    However it is a old post, but still i am hoping help or hint from you. i am facing same issue .

    while print preview fonts comes in correct way , but on print on PDF few polish fonts not display in original way.

    can you please suggest. my current printer settings are as below

    Device Attributes:

    Device Type = PDF1 :PDF ISO Latin-1 4.6D+

    Device Class = Standard Printer

    Auth Group = NONE

    Model = Leave Blank

    Location = Leave Blank

    Access method:

    Host Spool access method = F: Printing on front-end computer

    Host Printer = _Default

    Output Attributes:

    Check "Process requests sequentially"

    "Pass copy counter to host spool system"

    Print Mode = Default

    Paper Tray = Default Tray

    Br

    GYan

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Feb 22, 2010 at 02:19 PM

    Bro,

    Try using HELVI7 font or change codepage to 1401.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded