Skip to Content
0

Problem with WBS element during PR-PO posting (ME21N)

Dec 04, 2017 at 01:12 PM

64

avatar image
Former Member

1. Land Improvements new asset class for one country which is maintained for all other countries . Recently they given us the related GL accounts (AO90) and applicable screen lay-out for the land improvements asset class. Here WBS element is maintained as statistical. Now User can’t open PR for any Land improvement card while doing ME51N.
There is problem with WBS element in PR and it is showing . Usually WBS element takes WBS element from asset card.
2. Second problem-when user do reclass from asset class construction in progress to the land improvements, transaction successfully completed, but doesn't take WBS element too.

Findings

We have checked the Asset Master 170200000007 and there is no problem with the WBS assignments.Checked the configuration for Asset Accounting > Integration with General ledger and found that the config is quite in place. 3. We also checked the Field Status Group for this G/L L211030101 and found that WBS is not suppressed. Check the cost & WBS element object configuration (ACSET) and nothing is missing there. Also checked the all assigned GL accounts (in AO90) and found that except the dummy GL a/c for depreciation and loss on disposal GL a/c no other GL have been maintained as cost elements.
However we can still stress on the point that by changing the Asset from a different class the problem no longer persists.

10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

2 Answers

Jürgen L
Dec 04, 2017 at 03:37 PM
0

What do you want to say with "There is problem with WBS element in PR and it is showing"

Further I do not see any relation to the mentioned ME21N from your subject line.

If you have an error message then please post the error message.

Also please post only 1 question in a discussion.

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
avatar image
Former Member Dec 07, 2017 at 02:14 PM
0

Hi Jurgen ,

Sorry it should be problem with WBS element population field during PR-PO posting (ME51N). Asset configuration is ok, but when user is using the asset class for land improvement for a particular country. WBS Element is not coming automatically. We have checked all related asset configuration for this country. But we could not able to find the reason of the graded out field of WBS element . Same asset class is working fine for other countries. If we change the asset class - no problem found . Please check the two screenshots below.


001.jpg (226.6 kB)
002.jpg (112.0 kB)
Show 1 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded

the status has a red light, what is the exact error message and its error message number?

0