Skip to Content
1

Problem with forward navigation and SE80 Include generation

Nov 23, 2017 at 11:37 PM

224

avatar image

Hi,

I think there is an important problem within 7.51 (fresh install).

REPORT zmad001.
CALL SCREEN '0001'.

Screen does not exist. Simply double click on the screen number will lead to an endless loop.

Using SE80 to create an PBO Module via the context menu on the programm leads into wrong include proposals. Any click other than on EXIT leads into an endless loop.

Are there any updates for this release?

I've tried a search within SAP Support portal for getting a note but the new portal is a mess. No release restriction, no component help, popup at start ... Good old times have gone.

10 |10000 characters needed characters left characters exceeded

Okay, it was late yesterday and I was very disappointed (even now to find my post again is a pain).

One small correction:

You can create the screen. But when you uncomment the "status" Module and try to create the module via double click you run into an endless loop.

0

The program lies within the customer name space. There is no restriction on screen numbers for this (except selection screen 1000...).

The problem seems to be the generation of the include name proposal. It simply cuts the 3 leading characters and this seems to be the problem.

It works for function groups or perhaps (modul) programs (not tested) but not for reports as main program.

0
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

6 Answers

Best Answer
Matthew Billingham
Nov 25, 2017 at 07:43 AM
3

When I've found errors within the workbench, I've just raised an incident in support.sap.com. After you've got past first level who will try to convince you that it's your problem and fob you off with some silly reponse demonstrating they've not understood the question, it should be resolved fairly quickly.

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Raymond Giuseppi
Nov 24, 2017 at 11:10 AM
1

'I've tried a search within SAP Support portal for getting a note but the new portal is a mess. No release restriction, no component help, popup at start ... Good old times have gone. '
In your launchpad home page, click on 'My SAP Notes & KBAs' then select tab 'Expert Search'. There use one of your System declared on Marketplace to get filter similar to good old time (versions, etc.).

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Michael Doering Nov 25, 2017 at 01:43 PM
0

Thanks.


I will try your suggestions to get more familiar with the new support pages.


By the way, I have set up the 7.50 SP2 Trial and the behavior of the SE80 is the same.

Because of major changes about ABAP syntax it will be fine that this feature will work. Most companies are on version 6.4 but will upgrade sooner or later and then it will be good to be prepared :).

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Julie Plummer
Jan 24 at 12:56 PM
0

Hi Michael, Sorry about the delay. Have just tested this. With me, forward navigation worked no problem; The Screen Painter opened.

Can you open Screen Painter no problem (SE51)?

Is SE80 working for other stuff?

Unfortunately, we cannot offer official Product Support for the trial / dev editions at this time.

Best wishes Julie.

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Michael Doering Apr 11 at 08:39 PM
0

Hi Julie,

sorry for my late reply. I have missed to set up email notifications.

Have you read my additional two comments on that problem? It's not the screen painter it's a problem with creation of includes for new objects using the forward navigation (in this case of a new module include).

I'm able to use the native transactions for any of these forward navigation problems. I had no other problems with the machine.

Because my OpenSuse is now broken because of an Kernel Update. I have to setup a new machine. I will try to use the docker solution and then I can test again.

But I think this is a general problem. Perhaps other people don't use this functionality. I cannot imagine that no one faced that problem so far.

thank Julie

Michael

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Michael Doering Apr 25 at 08:59 PM
0

Hi to all,

as promised I have tested again with my new machine.
The problem was not the ABAP Server. It was the GUI (initial 7.50 release).

I have patched the GUI now to the latest version (gui750_5-80001468) and it works like a charm.
All my problems are gone.

thanks for all replies.


Michael

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded