Skip to Content
0

Unable to consume XSOData Service in SAp Web ide

Nov 17, 2017 at 11:03 AM

164

avatar image

Hi Folks,

I am trying to consume XSOData

Service in SAP WEB IDE with help of the below link.

Please let me know why am unable to move further when adding odata service.

https://blogs.sap.com/2015/03/18/how-to-consume-a-hana-xs-datasource-on-the-hana-trial-landscape/

untitled.png (148.4 kB)
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

3 Answers

Michal Keidar
Nov 21, 2017 at 03:09 PM
0

Hi,

Not sure I understood, are you getting any error in the wizard?
Is there an error in the network trace in the browser's Developer Tools?
Can you attach a screenshot of how you configured your destination?

Michal.

Show 8 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded

Hi,

Thanks for the reply.

Please find the attached screen shotfor the destination configured.

untitled1.png (67.4 kB)
0

Ok your destination seems ok.

Can you make sure there are no errors in your app? In the manifest.json, neo-app.json... are there any errors shown in Web IDE editor?

0

Actually am trying to create SAP Fiori Master Detail.

In this third step is data connection.As I stucked here to consume xsodata and here next button is disable am not able to move further and not able to create the project.

As the project is not creating am not able to see manifest or neoapp.json.

Please find the screenshot for detailed error.

second-error.png (32.1 kB)
0

Ok, in the screenshot you added in the original question, the "New OData Service" wizard is showing. And this wizard is opened from a specific project. That's why I asked to make sure there are no errors in the project.

In the screenshot you added now, there's no error..
The Next button is disabled because you haven't selected any service yet..

0

Hi,

Sorry actually I pasted wrong screenshot yesterday.

Even I selected the service the next button is disabled.

Please refer the below screenshot of service added.

thirderror.png (38.1 kB)
0

I understand. I see that the progress bar is moving in the screenshot, is it moving "forever"?

Does it ever stop with an error?

0

No it is not stopping.Its goes on moving like that.

If we want to terminate I need to manually click on previous or other wise I need to change th einput field where am passing xsodata related link.Otherwise it is moving to and fro.

Regards,

Shekar.

0

Jamie Cawley - Perhaps you can tell if the destination is configured correctly?

0
Jamie Cawley
Nov 27, 2017 at 12:40 PM
0

Please check your destination. The proxy will be running on your local computer which will require the use of the Cloud Connector. For the destination to use this, it must be marked with the proxy type of "on premise".

Regards,

Jamie

Show 2 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded

Hi Jamie Cawley,

As you suggested I changed proxy type from Internet to onpremise and tried to do a connection test it is howing below error message.

Failure reason: "Backend is not available in the list of defined system mappings in Cloud connector"

Could you Please help me on this.

0

Please refer to the blog you have mentioned. You must define a connection in the cloud connector.

Regards,

Jamie

0
Mantri Shekar Nov 27, 2017 at 12:34 PM
0

Hi Michal,

I tried connection test for my Destination.

It is showing below information.Is it right or do I need to add any thing.


dest.png (138.9 kB)
Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded