Skip to Content
0
Former Member
Jan 18, 2008 at 01:55 PM

unable to see the deployed webservices in websevices list

22 Views

In SAP EP System some of the APIs are not exposed to clients and those APIs needs to be called thru webservices (like get all Roles names from the SAP-EP system, add a role to user in SAP-EP system, Remove a ole from the User in SAP EP system, get all assigned Roles of a User in SAP EP system, get all users for a role in SAP-EP system, and get users for a group in SAP-EP system).

To achieve the above functionality, we have developed the portal (.par file) which will call the SAP EP APIs using web services.

We have developed a piece code (.par file) in net viewer Developer studio 2.0.9; we deployed /tested this .par file on to SAP EP6 SP2 successfully. Now, we need to test this .par file in SAP EP6 SP13 but we are not able to succeed in deploying this file like how we are doing it in SP2. After successful deployment of the PAR file we are unable to see the particular webservice in the webservices list.

For deploying the PAR file we followed the following navigation steps:

1.login into SAPEP as sapadmin.

2.click the systemadministrator tab.

3.click the support tab.

4. select the portalruntime link.

5.click on the AdministratorConsole link.

upload window will open where we upload the PAR file.

For checking the uploaded Webservices we followed the following navigation steps:

1.login into SAPEP as sapadmin.

2.click the systemadministrator tab.

3.click the support tab.

4. select the portalruntime link.

5.click on the soapadmin link.

In case of SP13, we are not able to see the uploaded webservices. But, when we deploy .par file it “says deployed successfully” (not throwing any errors).

Edited by: praveen bikumalla on Jan 21, 2008 7:38 AM