Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Problems while installing SAP MAM with an Image

Hello Everyone,

To speed up the Installation of our Windows Mobile 5 clients I acquired Sprite Clone which creates Images of the completely set up phones.

We are running Mobile Infrastructure 3.0 and installing the conventional way via cab files which is no problem. After Installing SAP MAM I created an image of the whole phone with Sprite Clone. I then went into SAP MAM and used the option "Neuer benützer"("New User" in German). It then logs in as usual and lists that a syncronization is necessary to install the users components. After synchronizing the log file states "Ihr Gerät ist im System MMP nicht bekannt" ("Your client is unknown to the MMP system" in German).

This leads to me only having one option when entering MAM 3.0. I only have the User View Manager listed. Usually there are 5 listed options.

If anyone has set up MAM with an Image im pretty sure you ran into the same problem. I suspect the problem lies with the "Geräte ID" (Client ID). I tried once to erase the ID in the config file before syncronizing with a new user but that also led to the error about the unknown MMP system.

If anyone has any knowledge as to what to do im all ears! 😊

Cheers

Mike

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Assigned Tags

Related questions

1 Answer

  • Best Answer
    author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Jan 08, 2008 at 07:55 AM

    Hi Mike,

    good idea - but unfortunately MI and its IDs .... well 😊

    Yes, you are right, the IDs will cause you some trouble in your way of installing devices. Ok, lets say it liek that: you setup a device with the installation CAB file. Then there is no Mobile ID, Device ID, Conversation ID,.... Nothig is defined. Well, you then enter the user, the settings for the server and then sync the first time. Latest with this sync all numbers are generated. If you then copy that image - or later after installing MAM - you have numbers and so on that are all based on the Device ID. Well, and here you wil soon run into a problem itself. I think your user problem is because you missed to copy some files - this is not a usual issue. BUT: if you have a copy of the device running, this copy is the same device for the backend. So you sync with device A, then the conversaiotn ID - which is a running number - will increase. Lets say the number was 9, in the sync it increases to 11 for example. Then you sync with device B. This generates a package with ID 9..... well, this causes an error, because the number should be 11... Are you with me?

    What I want to say: THIS IS NOT POSSIBLE - sorry!

    BUT: You can create a new CAB file - use the MS cabfile builder - in which you already define all necessary settings for the server. So all you need to do is to run this CAB file and just ask the user to log on. Then he can sync immediately. No further setup necessary.

    Or you install MI - basic installation - do NOT restart the device or start MI manually, enter the settings manually into the config file, install DB2e manually for example and all that and do an image of that device. This image you can restore always - because there was no number generated up to that point.

    The assignment of APPs and Add Ons can be done via the Device Configuration and Hirachy Grouping in NWA. There you can define to install DB2e and MAM to any device if the user syncs the first time.

    Unfortunately there is no better way to install devices like that. In the moment you start MI the first time numbers are generated and these should be unique to the device itself. If you cope thses numbers to another device you will run into problems.

    Hope this helps to solve the issue and does not result in a total questionmark - if I have lost you perhaps we should start a german conversation 😊

    Regards,

    Oliver

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Hi Mike,

      you are more then welcome!

      If you do not get a solution until next week - well, feel free to contact me in MSN or Skype - you will find th einfo on my Card here in SDN, so I will help you from there - I think this is easier then here on SDN in that case.

      but hopefully you find the solutions earlier. 😊

      Regards,

      Oliver

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.