Skip to Content
avatar image
Former Member

Problem with posting during creating billing document

Hi, Experts!

After saving billing document, accounting document not created.

In header details I have posting status: "B Posting documents not created (account determ. error)".

I overviewed Analysis account determination and G/L account was determine.

In report SAPFACC0 I get message No. F5670 No account is specified in item 0000001001

Please, help me in this question.

Thanks in advance.

Oksana

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

3 Answers

  • Best Answer
    Oct 18, 2017 at 05:14 PM

    I hope my first question will not offend you, but are you 100% sure that you checked account determination for all condition types? With some really complex pricing procedures it is possible to skip reviewing a few conditions.

    If you have checked all possible conditions and for all you see valid accounts determined - is there any possibility of a custom development causing problems - for example in the exits mentioned in note 301077?

    If this results in no success and if your FI colleagues swear that they did nothing shady recently - are you able to replicate the case in a test system? I ask this because my next step would be to stop wasting time and just debug RV_ACCOUNTING_DOCUMENT_CREATE (in an ideal world - together with a FI consultant).

    Last thing - this is because you did not mention anything specific about the billing document and your release. If your document is relevant for RR and if you do not have 2087665 implemented, maybe it is worth checking out.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • If by posting manually in FI you meant FB01 or similar the behavior between direct FI posting and posting from SD transaction to FI could be different.

      If the problem is still easily reproducible and as you mentioned that you do not have any custom code implemented that could potentially influence the behavior I still think that initiating debugging starting from rv_invoice_account_determ or from rv_accounting_document create could shed some light.

  • Oct 23, 2017 at 12:12 PM

    Did you check the Account Assignment Group at header level in the billing document ?? This is based on the assumption that you confirmed on the account determination settings.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Thanks for your answer!

      Yes, I did. It's work correctly, cause my G\L Account determined via this setting. But posting hasn't been created.

  • Oct 24, 2017 at 09:19 AM

    Hi Oksana,

    Check with your FI consultant. I believe there is missing entry in VKOA.

    Thanks.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded