Skip to Content
avatar image
Former Member

Pricing error in free goods position

Hi all,

I have a strange error when save a sales order with position about free material.

During the creation I can see the pricing scheme correct, with all the condition (price, subtotal, rebates of 100%, ecc.), but after I save the order, when I display again the sales order, the pricing scheme for the free goods position not cointains any condition (no price, no discount, ecc.) but only the subtotals.

I don't understand what the system doing during saving document.

The free goods position have a custom category type of position; for this, in the pricing scheme I apply a discount of 100% to make free the position.

The user tell me about this problem only when he try to bill the order, because when he creates the shipping, he didn't have any problem.

Can someone help me?

Thanks in advance

Alessandra

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Follow
  • Get RSS Feed

2 Answers

  • avatar image
    Former Member
    Nov 27, 2007 at 03:28 PM

    hi,

    Check whether u have included R100 discount condition type in ur pricing procedure.

    CHAN

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Nov 28, 2007 at 10:01 AM

    Hi Allessandra,

    When the free goods are determined and priced properly while creating the document, there should not be any problem with the configuration settings. The problem is that something inintended is happening when the document is saved. Please ask your ABAPer to debug that and I guess some changes might have taken place in the program SAPMV45A (MV45AFZZ)and check for the coding in the Userexits

    USEREXIT_SAVE_DOCUMENT and USEREXIT_SAVE_DOCUMENT_PREPARE.

    Pleae try this way and you may get the solution.

    Thanks

    Ravi

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      I had debug also these user exit, but if I debug them the problem does not appear.

      I think the user do something that create the problem.

      When I try to reproduce the problem on the developement system, all goign good.

      I don't understand nothing......