Skip to Content
avatar image
Former Member

Customer Down Payment Process

Hi All,

I have configured Customer Down payment process from SD side.

I have created a separate Order Type and I have used the Condition Type AZWR in pricing procedure.

I have created the billing plan with Item category TAO as well.

The process I am following is

OR- FAZ- F-29 For the Down payment request ( This is happening Correctly)

My problem is after I cleared the Down payment request in F-29

I go for the SO and Delivery Once the Delivery is done.

For the Final settlement

I take the SO and am trying to do the billing for Final settlement

Here the problem I am facing in Billing document all the Pricing condition are coming statistical and only the Down payment request for which I raised and cleared through F-29 that amount is getting populated and my net value is showing Zero during Billing.


I am stuck here Kindly help



Actual Invoice Value is 50000/- and through FAZ and F-29 I have cleared the advance of 5000/-

But Why the system is picking the value of 5000 and populating here and all the condition type is statistical

During the invoice through (F2) I need to get the 45000/- here by showing 5000 Against the condition Type ZDWN ( which is the copy of AZWR)

Kindly Help .

Thanks,

K

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

2 Answers

  • Oct 05, 2017 at 01:37 PM

    Normally there will be two items - one like in the screenshot that you posted and another - with non-statistical conditions.

    Do you get just one item? If yes - were there any messages in the log when you perform billing via VF01?

    It is probably a good idea to check your billing plan type configuration, especially the reference billing plan dates setup.

    I am really struggling to suggest anything meaningful, because your screenshot looks normal to me if there is another item with non statistical conditions.

    Maybe if you post more information, I can give it a try.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Oct 09, 2017 at 01:23 PM

    You've chosen the wrong tag for your question which decreases its chances to be answered and hence, I have changed it accordingly.

    You can learn more about tags at https://www.sap.com/community/about/using-tags.html and browse all existing tags here: https://www.sap.com/community/topic.html

    For general information and tips about asking questions in the community, please visit this page: http://www.sap.com/community/about/questions-and-answers.html

    Now coming to your issue, have a look at OSS note 2483086

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded