Skip to Content

Vendor number range huge gap

Hi Experts,

i have huge gap in vendors number range, last vendor number was created is 10001432 the new created one has number 10005663. i have deactivate buffering for object KREDITOR and set it to no buffer and reset the number range status to 10001432 and create new one it get the number 10001433 after two days user created a new vendor but it has jumped to 10004216. we are working on SAP S/4HANA ON-PREMISE 1511.

kindly let me know why system behave like this.

Regards,

Salman

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

2 Answers

  • Oct 03, 2017 at 11:38 AM

    It was a stupid decision to reset the number range after you already created a vendor with a higher number, as sooner or later to arrive at this number and your users will get a dump as you can't have the same vendor numbers twice in the data base.

    Your gap was probably caused by the same careless action.

    Actually you would find such gaps temporary in my system too.

    E.g. when I do data migration then I assign the internal numbers in the conversion step of my LSMW and create automatically a mapping legacy vendor number to new number in the background. And this early assignment leaves gaps which are filled when I post my Idocs with the new vendors. (which is in my case usually within 5 minutes, but who knows how others operate)

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • as i mentioned before system was generating vendor numbers with the normal buffering gap before any changes and suddenly this gap happened. OSS note numbers are linked with SAP One Support Launchpad not facebook.

  • Oct 03, 2017 at 11:26 AM

    Hi,

    Are you, by any chance, have two application servers in your landscape? Also, did you reset the buffer after putting it to zero with SM56?

    Regards,

    Eli

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Thank You Eli,

      we have three application servers, Development, Quality and production each server has two clients.

      no i didn't reset the buffer in SM56.

      after reset the buffer i created a vendor and it was generated in sequence, the second vendor made this strange jump.

      sorry the previous answer and my comment deleted by mistake.

      Kind Regards