Skip to Content
0

Message is not visible in adapter engine - SAP PI 7.4 (Dual Stack)

Oct 03, 2017 at 10:51 AM

66

avatar image
Former Member

Hello Experts,

We are using SAP PI 7.4 dual stack. Message is shown in successful status in integration engine but not visible in adapter engine.(Not in any of holding, waiting, system error etc status)

Could you please let me the root cause & solution of this issue ?

(I checked adapter engine --> message overview as well, but not found the message.)

Thanks in advance.

Regards,

Swanand

10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

3 Answers

Best Answer
avatar image
Former Member Apr 13 at 11:06 AM
0

Its message persistence issue in adapter engine.

Basis did some changes at server level so that (successful) message will persist only for 1 day in Adapter engine.

Thanks a lot for your help guys !!

Regards,

Swanand

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Mate Moricz
Oct 03, 2017 at 01:21 PM
1

Dear Swanand,

If the message is processed purely on the Integration Engine, you won't be able to see that message in the Adapter Engine's message monitoring.

Best regards,
Mate

Show 3 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Former Member

Dear Mate,

Its Proxy to SOAP (webservice) scenario. Till yesterday message was visible. Also, a successful message persist in our system for 5 days.

Thanks.

Regards,

Swanand

0

Dear Swanand,

I see, I was not aware of your scenario. I assume the call adapter steps is successfully executed in the Integration Engine pipeline and sent to the Adapter Engine. Is the message even successfully sent to the receiver endpoint?

Best regards,
Mate

0
Former Member
Mate Moricz

Dear Mate,

No, message is not yet received at receiver side.

Regards,

Swanand

0
Raghuraman S Oct 03, 2017 at 12:23 PM
0

What is the end-end Scenario?. Could be IDOC scenario where AE is ignored.

Show 6 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Former Member

Its proxy to web-service (SOAP). Receiver is non-SAP system. So message should be visible in adapter engine. Correct me if I am wrong.

0

Hello Swanand,

Web service soap using soap adapter? Can you check from the receiver communication channel logs if you can get any message ID.

I doubt this could be a cache issue as well.

0
Former Member
Raghuraman S

Hello Raghuraman,

I checked channel logs as well, but didn`t found any message ID.

Regards,

Swanand

0

Can you try stop/starting the soap channel?

Also check if the ID cache is up to date.

0
Former Member
Raghuraman S

I did stop/start of channel, but still not working.

0

Then you can try restarting the PI server once and check.

Are you using BPM process here?

0