Skip to Content

Cause for error regarding the server shut down at Start Instance during ECC6.0 installation?

Hi All,

As a part of requirement we are trying to install SAP ECC 6.0 SR3 on SUSE Linux 11.4 VM in Azure. Have a system allocated with 7GB RAM, and swap file with 21GB. The network IP is pointing to the ip to login into azure. In the etc/hosts file we have maintained the ip with the host name allocated. The problem now is that installation failed at Start Instance phase. This phase stopped with an error "Last error reported by the step : Instance reached state SHUTDOWN after having state STARTING. Giving up". The installation did not recover after that.

Could we know what could be the possible causes for the installation failure with this error. Are there tips/solutions to get past this error and complete the installation?.

Thanking You,

Regards,

Ramesh

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

4 Answers

  • Best Answer
    Oct 02, 2017 at 11:50 AM

    Hello Ramesh

    it looks like the messages server did not start, since nothing is answering on port 3901:

    ***LOG Q0I=> NiPConnect2: 10.0.0.4:3901: connect (111: Connection refused) [nixxi.cpp 3286]
    *** ERROR => NiPConnect2: SiPeekPendConn failed for hdl 41/sock 15
    (SI_ECONN_REFUSE/111; I4; ST; 10.0.0.4:3901) [nixxi.cpp 3286]
    *** ERROR => MsIAttachEx: NiBufConnect to docs/3901 failed (rc=NIECONN_REFUSED) [msxxi.c 718]

    However, since you are running in Azure, first update to an OS and SAP kernel that is supported with it, (at least SLES 12, and 7.21 EXT PL622 see note 1928533 for the details). If the same error happens with that, check the dev_ms, why the message server fails.
    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Hi Adam,

      Thank you for the suggestion. Installing on new SLES 12 SP3 for SAP. Bartosz too said to upgrade to latest kernel. Install is successful till run abap reports. There is issue with test logon failed.

      Regards,

      Ramesh

  • Sep 30, 2017 at 11:06 AM

    Please provide dev_disp and dev_w0 log files

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Hello Ramesh,

      that's great, thanks for letting us know! As the main question seems to be answered now, please mark the correct answer that other people can benefit :)

      Regarding the issue with the logon - that's a bit suspicious. Usually, the user should log in without any problems. For now, I'd try to log in on client 066 using user DDIC and unlock the SAP* in SU01. If that won't help, please come back and we will find further steps.

  • Oct 02, 2017 at 10:47 AM

    Here are the files.dev-w0.txt

    dev-disp.txt

    Regards

    Ramesh

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Oct 02, 2017 at 12:25 PM
    Hi Adam, Thank you for the reply...will check the note. Regards, Ramesh
    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded