Skip to Content
avatar image
Former Member

Problem with the connection with R/3

Hello,

I'm trying to connect the Portal with the ERP.

This is the result of the connection test:

Results
	SAP Web AS Connection
		
Test Details:
The test consists of the following steps:
1. Check the validity of the system ID in the system object
2. Check whether the system can be retrieved
3. Check whether a SAP system is defined in the system object
4. Validate the following parameters: WAS protocol; WAS host name
5. WAS_AND_ITS_CONNECTION_TEST_DETAILS_RESOLVE_NAME
6. WAS_AND_ITS_CONNECTION_TEST_PING_SERVER_DETAILS
7. WAS_CONNECTION_TEST_DETAILS_PING_SERVICE
8. Check HTTP/S connectivity to the defined backend application
		
Results
1. The system ID is valid
2. Retrieval of the system was successful
3. The system object represents an SAP system
4. The following parameters are valid: Web AS Protocol (http) Web AS Host Name (hume.cereghetti.info:50300)
5. WAShume.cereghetti.infoCONNECTION_TEST_HOSTRESOLVE_RESULT_PASS
6. WAShume.cereghetti.infoAND_ITS_CONNECTION_TEST_PING_SERVER_PASS
7. WAShttp://hume.cereghetti.info:50300/sap/bc/pingCONNECTION_TEST_PINGSERVER_RESULT_FAIL
8. WAShttp://hume.cereghetti.info:50300/sap/bc/bspAND_ITS_CONNECTION_TEST_DETAILS_HTTP_CONNECTION_FAIL
		
	ITS Connection
		
Test Details:
The test consists of the following steps:
1. Check the validity of the system ID in the system object
2. Check whether the system can be retrieved
3. Check whether the system object has a valid system alias
4. Check whether a SAP system is defined in the system object
5. Validate the following parameters: ITS protocol; ITS host name
6. WAS_AND_ITS_CONNECTION_TEST_DETAILS_RESOLVE_NAME
7. WAS_AND_ITS_CONNECTION_TEST_PING_SERVER_DETAILS
8. Check HTTP/S connectivity to the defined backend application
		
Results
1. The system ID is valid
2. Retrieval of the system was successful
3. Retrieval of the default alias was successful
4. The system object represents an SAP system
5. The following parameters are valid: ITS Protocol (http) ITS Host Name (hume.cereghetti.info:8003)
6. WAShume.cereghetti.infoCONNECTION_TEST_HOSTRESOLVE_RESULT_PASS
7. WAShume.cereghetti.infoAND_ITS_CONNECTION_TEST_PING_SERVER_PASS
8. User mapping is not valid
9. WAShttp://hume.cereghetti.info:8003/sap/bc/gui/sap/its/webguiAND_ITS_CONNECTION_TEST_DETAILS_HTTP_CONNECTION_FAIL
		
		
	Test Connection with Connector
		
Test Details:
The test consists of the following steps:
1. Retrieve the default alias of the system
2. Check the connection to the backend application using the connector defined in this system object
		
Results
Retrieval of default alias successful
Connection failed. Make sure user mapping is set correctly and all connection properties are correct.

The ITS service is working right.

What could be wrong?

Perhaps it is connected with the user maintenance. In the UME I get the error:

A check if users can be created failed. The UME configuration might be inconsistent. Check your Security Policy settings (Especial "Maximum Length of Logon ID") and your Persistence Configuration.

Thank you and regards,

Tommaso

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Follow
  • Get RSS Feed

4 Answers

  • avatar image
    Former Member
    Oct 08, 2007 at 05:35 PM

    can u paste your WAS, ITS and Connector details.

    Regards

    Jayesh

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Hi Tommaso Cereghetti

      try the following steps

      -


      -


      Creating a System:

      >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

      1.Application Host :**********************

      2.Gateway Host:8888888888888888888

      3.Gateway Service:sapgw00

      4.Logical System Name:*******************

      5.Logon Method:UIDPW

      6.SAP Client:***************

      7.SAP System ID (SID):********

      8.SAP System Number:00

      9.Server Port:3210

      10.System Type:SAP_R3

      Property category:

      Select:User Management:

      User Mapping Type:Administrator

      Display:

      Select:systemalias:

      Alias:give name and Add after save

      Go to user administration:

      Select user:Administrator

      select admin and go to user mapping for system access

      after Select Modify:

      Select System:Name

      Go To Mapping Data:

      Mapping UserId:**************

      Mapping Password:***************

  • avatar image
    Former Member
    Oct 08, 2007 at 11:25 PM

    What i understand from this .. you are facing problem in system test for ITS only..

    if yes, then Have you tried accessing any Iviews created based on this system... if not can you do so and share the result..

    Rgds

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Oct 12, 2007 at 06:25 AM

    Hi Tommaso,

    Have you provided the system alias for the system?

    IF no, Please select the object drop down and provide the system alias there.

    Thanks,

    Anish

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Oct 12, 2007 at 06:35 AM
    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded