Skip to Content
avatar image
Former Member

WebGUI : not control HTTPS

Hello,

I have installed HTTPS + Apache in front of ICMS, and it's runing OK.

But the WebGui indicate "HTTPS not in use", and for the client it's wrong (for SAP it's real).

There is only the HTTP service actived, not the HTTPS service.

It's possible to configure ICMS to don't test if HTTPS is used ?

Thank's

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Follow
  • Get RSS Feed

2 Answers

  • Best Answer
    avatar image
    Former Member
    Oct 05, 2007 at 08:56 PM

    Hello Rennes 1,

    nice to see you there 😉

    you can also configure service webgui in SICF so that these warnings are not dispayed at all

    bye

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Thank's, it'is perfect !

      The solution :

      in SICF

      --> /default_host/sap/bc/gui/sap/its/webgui (double click)

      --> "Error Pages"

      --> "Configuration"

      --> select "Don't Display Warnings"

      --> save

      --> restart the service

  • avatar image
    Former Member
    Oct 05, 2007 at 03:32 PM

    Hi,

    You have to tell your WAS ICM that the HTTPS is managed by by the Apache reverse proxy.

    This is done with HTTP header fields that you can set in the Apache configuration file with these lines :

    RequestHeader set ClientProtocol https

    RequestHeader set x-sap-webdisp-ap HTTPS=443

    Depending from the release (and SP level) of your abap WAS, you MAY have to add entries in table HTTPURLLOC.

    Check OSS notes with HTTPURLLOC as key search.

    Check the wiki on SDN about reverse proxies.

    Regards,

    Olivier

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded