Skip to Content
0

Crystal Reports XI on Windows 10

Oct 12, 2016 at 09:28 AM

1.4k

avatar image

Hi,

I have installed Crystal Reports XI on Windows 10. Our reports use Xbase data.

When I want to refresh data, CR want to install something and display a message "Failed to load information database".

My collegue has installed the same version on Windows 8 and upgrade his Windows 8 to Windows 10 and it works !

Could you help me ?

Thanks

10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

8 Answers

Abhilash Kumar
Oct 12, 2016 at 09:32 AM
0

Hi Marc,

Go to the Control Panel > Programs and Features > Crystal Reports > uninstall/change.

You should see a 'modify' option. Click OK and add the Xbase files to the installation from the list.

-Abhilash

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Marc Dardenne Oct 12, 2016 at 02:06 PM
0

HI Abhilash,

Thanks.

I try but i receive these two messages :

No message during CR installation, I don't understand.


swjb4.png (3.0 kB)
4bduk.png (2.4 kB)
Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Marc Dardenne Oct 12, 2016 at 01:46 PM
0

Hi Abhilash,

Thanks

I try to change installation of CR but I receive these two messages :

Installation has been done from an iso file.

What can I do ?

Thanks.


uwdfv.png (2.9 kB)
vtoux.png (2.1 kB)
Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Dell Stinnett-Christy Oct 12, 2016 at 01:50 PM
0

In the SAP BusinessObjects folder which contains the folder where Crystal is installed, you should see a folder called "InstallData". In there is a folder called "logs". Look at the most recent log file and see if there's any indication of what the issue is that's causing this error.

-Dell

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Don Williams
Oct 12, 2016 at 01:50 PM
0

Make sure you have full PC Admin rights and copy and extract the ISO onto your local hard drive and try again.

If it still fails go into the install log, should be here or below in possibly a \2 folder:

C:\Users\YourUserName\AppData\Local\Temp

See what is missing, could be a dependency or possibly your Anti-virus software is blocking install.

Don

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Marc Dardenne Oct 12, 2016 at 08:43 PM
0

Hi all,

Thanks for your answers but it doesn't work.

Install program say that installation is complete successfully.

When I want to repair CR installation program show an error. When I look at the log file I see that :

MSI (c) (7C:3C) [18:41:44:685]: Note: 1: 1729
MSI (c) (7C:3C) [18:41:44:701]: Product: Crystal Reports 11 -- Configuration failed.

MSI (c) (7C:3C) [18:41:44:701]: Windows Installer reconfigured the product. Product Name: Crystal Reports 11. Product Version: 11.0.0.89327. Product Language: 1033. Manufacturer: Business Objects. Reconfiguration success or error status: 1603.

MSI (c) (7C:3C) [18:41:44:701]: Grabbed execution mutex.
MSI (c) (7C:3C) [18:41:44:701]: Cleaning up uninstalled install packages, if any exist
MSI (c) (7C:3C) [18:41:44:701]: MainEngineThread is returning 1603
=== Verbose logging stopped: 12-10-16 18:41:44 ===

Any other ideas ?

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Don Williams
Oct 12, 2016 at 08:44 PM
0

Those errors are reported by MSIExec, search Microsoft to see what the numbers mean.

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Marc Dardenne Oct 24, 2016 at 04:44 PM
0

Hi All,

I found a solution !

I start CR as administrator, CR install restart again and finish the installation correctly ... very strange but it works !

Thanks all to your support.

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded