Skip to Content
author's profile photo
Former Member

error --Party and service not defined

Dear ALL

When I am sending IDOC type Wp_plu from SAP IS retail to XI then in SAP side it will show idoc Data passed to port OK but when we monitor in XI side it will show error

“Party and service not defined” please help me

Thanks

Amit shivhare

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Follow
  • Get RSS Feed

4 Answers

  • author's profile photo
    Former Member
    Posted on Sep 28, 2007 at 11:16 AM

    Hi Amit,

    What you can do is:

    1. Use tcode IDX2 in XI and check weather this IDOC has been imported or not.

    2. If in the first step IDOC is not been imported then after importing it go to Integragtion Repository and reimport the IDOC under imported objects.

    3. Also check the RFC destination and port in R/3.

    Regards,

    Sarvesh

    ***Reward Points if found helpful. 😊

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hi Sarvesh

      i have already getting IDOC in XI side

      and both setting you have said i already checked all of them is true-

      when i have monotring(IDX5-- IDoc Adapter - Monitoring) then we have getting these error

      Thanks

      Amit Shivhare

  • author's profile photo
    Former Member
    Posted on Sep 28, 2007 at 11:25 AM

    Amit,

    1. As you are sending the IDOC from a R3 system so check weather you are using the Partner as <b>NON-LS</b> parter.

    2. If above mentioned is the case then in XI you have to define a Sender Party / Receiver Party.

    May be you have missed this and because of this you are getting the Error "Party and Serivce not defined".

    Just go through the below link, you will get step by step solution with screen shots.

    https://www.sdn.sap.com/irj/sdn/go/portal/prtroot/docs/library/uuid/cdded790-0201-0010-6db8-beb9bb2b2660

    Regards,

    Sarvesh

    ***Reward Points if found helpful. 😊

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Posted on Sep 28, 2007 at 11:40 AM

    Hi Amit,

    did you create the SLD entry for SAP system and did you import the Business System to IB Directory?

    Regards,

    Udo

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo
    Former Member
    Posted on Sep 28, 2007 at 11:52 AM

    Have you gone through the link which i have send you, it includes both R/3 and XI configuration. It may be there could be problem in your receiver determination. i mean just go through the link. 😊

    Regards,

    Sarvesh

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded