Skip to Content
author's profile photo
Former Member

Remodelling Issue

Hi All

I am working on BI 7 wherein I have removed 3 chars out of 5 from a Dimension table through Remodelling Toolbox and schedule the same immediately and activated the InfoCube

When I transport the same to the quality box, I am getting an error stating that the dimension which I have changed is not activated

I have checked the same in the quality box client and can see that the structure of the Cube got changed where in it shows only 2 chars beneath the dimension but the dimension table remains the same with 5 chars

again I have checked the dimension table in SE11

I am getting a message

"Enhancement category for table missing

Enhancement category for include or subtype missing

Kindly Help

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Follow
  • Get RSS Feed

1 Answer

  • author's profile photo
    Former Member
    Posted on Sep 28, 2007 at 12:48 PM

    Hi,

    what have you transported? The InfoCube. That's wrong.

    You must start the Remodeling on all BW-systems.

    In the past you must also create the remodeling rule on each system. SAP would be change this, so that this to be transport.

    After the remodelling all dependant object are inactiv.

    => activate the update rules and MultiProvider. To transport this objects.

    Sven

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      What you are getting is exactly how the system is supposed to be.

      You should have transported the remodeling rules, and run it on the target system. A Cube transport with changed definition, and with data in it is going to end in such inconsistent state.

      Likely the cube will not allow deletion of data. If it does, and you don't have a problem with it, delete all the data and then retransport the cube.

      The message you are getting in SE11 is essentially a warning and shouldn't be related to this problem.

      If this doesn't solve your problem - edit the dimension table in SE11 (if it allows that) and drop those fields. Then go to SE14 and do an adjust DB. Afterwards activate the table. I am pretty sure this won't work but you can try.