Skip to Content
avatar image
Former Member

Open ODS View and Composite Provider after creation not visible in Eclipse

Hello experts,

I´ve created an Open ODS View and Composite Provider under a specific InfoArea.

After the successful creation and activation of the objects, I´m not able to see the objects under the assigned InfoArea in Eclipse. It´s only possible to view or change the Open ODS View or Composite Provider with the help of the Search feature.

In the BW Backend I can see the created objects under the assigned InfoArea.

By the way, I´ve created also an Open ODS View and Composite Provider under the InfoArea NODESNOTCONNECTED. In this InfoArea I see the created objects also in Eclipse.

Any ideas?

Many thanks in advance!

Best regards,
Michael

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

2 Answers

  • avatar image
    Former Member
    Sep 06, 2017 at 07:34 AM

    Hello Michael,

    Have you tried to update BW modelling tools?

    Usually it helps in the same suituations.

    Kind regards,

    Andrey

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Sep 12, 2017 at 02:55 PM

    Hi,
    Updating the BW-MT is always a pro-active thing to to.

    However it is mandatory, despite it is BWoH or BW/4HANA, that you have to update the user right for the users
    - SAP<SID>
    - _SYS_REPO
    to ensure that the Metadata search finds all Objects properly after a fresh Installation, Upgrade to BWoH or Migration/Conversion

    See the Details here - SAP First Guidance – complete functional scope (CFS) for SAP BW 7.50

    and the update for the BW-MT - SAP First Guidance – Implementing BW-MT as the new SAP BW Modeling Experience

    Best Regards Roland

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded