Skip to Content

Web Intelligence - Optimize report for printing not possible

Hello,

one of my customer is using a Web Intelligence Report which I built several weeks ago. Now they want to print the report and also create PDF File.

The problem is that the output is pretty confusing, headers and tables gets split and there are also a lot of blank pages between the sites.

I tried to optimize the report and used the "Page View" to see which content gets printend and how it fits to each site. I moved all the tables and columns (which is really time consuming by the way) but the result is still bad.

I am not able to get rid of the blank pages.

When I optimize the first page/tab (which gets split on 3 pages when printing) I am missing a chart on the following page. I fixed that with the result that the first page got destroyed and now showing the whole content on one page (too small to read when printing).

Is there an easy way to optimize the Web I report for printing? How to get rid of the blank pages and how to avoid that already formatted pages loose their layout when changing another page?

Thanks in advance.

Br, Mario

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

3 Answers

  • Best Answer
    Oct 10, 2017 at 12:46 PM

    Finally I opend up an SAP support ticket and the problem is actually a bug in Web Intelligence.

    There is a note which describes the behaviour: 2232441

    This issue should be fixed with BI 4.1 SP 6 patch 3.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Sep 06, 2017 at 09:29 AM

    on the second screenshot i saw title is big.may be that is causing the issue when it is going on the second page.Other then that you tables are small.

    check your report in Structure mode if some cells are placed in right side. Uncheck auto width options on cells.

    or select page orientation is Landscape and decrees the left/right margin.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Sep 06, 2017 at 11:15 AM

    Hello Amit,

    thanks for your advices - for now they don´t solve my problem.

    I checked the settings for the pages and tried different setups.

    Checked the structure - I think there´s nothing incorrect here:

    Landscape and A4 is selected. Checked Width 1 Page, auto, and also height 4 Pages, Auto, ...

    Also tried to set the option "Start on a new page" for the titles or tables:

    Now I have a table with several pages. With the Site - View everything looks fine. At the bottom I can scroll to the next pages:

    The result in PDF looks like the following: First Table (4 Pages) are fine:

    Table 2 is empty:

    ...and should look like this (correct in Site View - Preview):

    Next table with several tables on each site is also not working:

    Any ideas how to fix this?

    Thanks!

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • use relative position to align chart with last table.set the distance between last table and chart like 0.5 and see if still blank page is coming or not between table & chart.