Skip to Content

Outgoing SMTP Mail using TLS

Hi, My mail team have asked me to send my ECC outgoing mail to their new mail server via TLS encryption.

They gave me a hostname and port, I used telnet and I see it and connect.

I meet all SAP minimum requirements in note 1702632.

I have NW 731 and kernel 7.21 ext

I installed the latest CommonCryptolib 8.5.4 and as per note 510007 I should have support for all TLS versions.

I don't think this is rocket science when configuring only outgoing mail, but I followed all the settings, used the user/pass they provided and port and I cannot make a connection.

error in SOST is MSG 751 Message cannot be currently transferred to node

Also I can see info from Node; 451 Error starting TLS.

So im trying to determine if I need additional settings? Profile parameters maybe?

Any ideas? Tips

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

3 Answers

  • avatar image
    Former Member
    May 05, 2017 at 02:29 PM

    Dear Joshua,

    did you solved the issue? We get the same response code from our NW731 system. We are using TLS-SMTP on our NW740 Systems without error.

    Thanks and best regards

    Jens

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • May 09, 2017 at 05:33 PM

    Yes, the password they gave me was over 20 characters! The password field in scot only allows up to 20, I had to modify the object to allow 40 characters.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • May 09, 2017 at 05:35 PM

    also, I think I forgot to define the HTTPS port in the instance profile also!, after defining it, boom I was in.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded