Skip to Content

SMQ1 lists queues with status READY - But Not processed for Target System ?

Dear Experts...Good Day

Wehn we release the demand from APO System to R/3 , The entries coming into APO System QRFC outbound queue. But not processed further ?? If i select each entry and activate manually -they are processed for target system.

Firstly why they are not getting processed automatically for target system.??

Secondly in this similar situation how can i process the queues in mass instead individual processing.

Thanks in Advance

Regrds

PR

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

3 Answers

  • avatar image
    Former Member
    Sep 11, 2007 at 11:03 PM

    Hi.

    In SMQS check if you have any Destinations with Type "U" instead of "R". Register the RFC Destination to "R" . SO you should not be seeing messages in "Ready State" and they got automatically processed without manual intervetion of Unlocking the queue or activating the Queue.

    Thanks,

    Tanuj

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Sep 12, 2007 at 04:58 AM

    My R/3 System Destination is : ABCCLNT999

    in SMQS : ABCCLNT999 destination Type is R - But still the queues are not being processed.

    But in the same screen - in header infromation i have the below information

    =====================================================

    Scheduler Information

    Scheduler Status: INACTIVE

    Error Message Error when opening an RFC connection

    Last Update (Every 2 Minutes) : 12.09.2007 09:24:47

    Name of AS Group (DEFAULT = All): DEFAULT

    Number of Entries Displayed: 2

    Host ID : scmpcs2c_APO_09

    What could be the reason ???

    Rgds

    PR

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Mar 30, 2010 at 05:43 PM

    - closing as make count ov my open questions to post new ones - regrets --

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hello Mr. Srinivas,

      Were you able to re-solve this issue. As of typing this mail I have ditto issue. The READY queues dont seem to move at all unless manuallly processed.

      Regards,

      Loknath