Skip to Content
0

DSO showing as inactive and throw error while Acvtivating

Oct 11, 2016 at 02:42 PM

269

avatar image

Hi all,

I have a problem with my BW System. In fact while trying to create a new DSO I cant activate it it throws an error which is very generic (error trying to activate the classic Object datastore). I can activate infoObjects, infocubes not DSO.

There are three error msgs: RSAOLTP003, RSDODSO169, RSO404, while trying to activate the DSO.

PS: even when installing a new DSO from the Business Content it does not get activated.

My bw system is the following: SAP BW 750 SP000

my database is Oracle 12.1.0.2.0.

If someone has the same issue, I need help on this point.

Regards,

10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

3 Answers

Best Answer
mohamed rafik Dec 16, 2016 at 11:03 AM
0

Hi all,

I found the solution to my Problem. there was an issue with the RFC of the BW system and itself (My BW System) once resolved i can activate DSOs in my System.

Regards,

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
avatar image
Former Member Oct 18, 2016 at 03:41 AM
0

try activate all info objects part of this DSO, make sure no infoobjects are inactive. And repair these infoobjects and reactivate your DSO.

thank you.

-

mgande

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
avatar image
Former Member Oct 18, 2016 at 02:47 PM
0

Please try to activate using report RSDG_ADSO_ACTIVATE. Also, you can try to do a consistency check using RSRV. Sometime if you use NLS and DAP on the DSO, you need to make sure that you activate the DAP also before activating it.

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded