Skip to Content
avatar image
Former Member

AFAB, Error Message Depreciation area 00 has not been defined in company co

Hi,Dear all,

My SAP System is ECC5.0 ,this is a new system , now i work client is 800,i configure img

complete, i used t-code AS91 to upload some asset records. when i use t-code AFAB to run

depreciation , the system show error message ,the errot msg as follows:

Contact your system administrator (table error)

Message no. AA833

Diagnosis

Depreciation area 00 has not been defined in company code 1670.

Procedure

Define the depreciation area using the Customizing menu.

i was suspicious of the asset records have some mistake ,so i reset company code in fixed

asset , and i reload the asset records ,when rerun AFAB ,it show the same mistake message

AA833 again.

then ,i copy the client 800 to client 500, and reload the asset records in client 500 ,run AFAB ,the also

show the same message !!

by the way ,i upload records use LSMW ,

I don't know the reason ,

what shall i do ?

expert,

can you give me a solution ?

Thanks

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

6 Answers

  • avatar image
    Former Member
    Aug 21, 2007 at 04:25 AM

    Hi,

    u have to assign depre area to ur company code..

    Please check.. you have to done step as following

    1. Copy Reference Chart of Depreciation/Depreciation Areas (Asset accounting -> organization structures -> Copy Reference Chart of Depreciation/Depreciation Areas)

    2. Assign Chart of Depreciation to Company Code(OAOB)

    3. Define Depreciation Areas for Foreign Currencies(OAYH)

    4. How depreciation areas post to the general ledger(Customizing FI-AA > Integration with the General Ledger > Define How Depreciation Areas Post to General Ledger)

    5. Specify Financial Statement Version for Asset Reports(OAYN)

    Hope this help.

    Regards.

    Message was edited by:

    Bird

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Aug 21, 2007 at 04:45 AM

    Hi Benson

    I would suggest you to check your dep areas again and see whether all the configs are in place. Especially in the master record pl check whether you have updated the APC in all the dep areas.

    thanks

    Ashok

    Assign points for useful answer

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Aug 21, 2007 at 04:49 AM

    Hi ,Bird

    Thanks for your reply !

    I have been done all of your hint steps .

    Just now , i check the img configuring again .

    and run AFAB, the system show the same Error message again .

    what shall i do ?

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Aug 21, 2007 at 05:02 AM

    hi,Ashokkumar Nara...

    thanks for your reply , before i find the error message , i use 3 Depreciation areas,

    now i only use one Depreciation area 1 as Book Depreciation .

    when i check the asset records use tcode AW01N ,Asset Explorer , it display right Takeover values ,and Asset values .

    Run AFAB ,The Error Message all the same .

    what shall i do ?

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Aug 21, 2007 at 05:53 AM

    Dear all ,

    who can help me ?

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Aug 21, 2007 at 06:47 AM

    Top

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded