Skip to Content
avatar image
Former Member

Problem with B1DE Installer while Installing / Unlinstalling Addon

Hi Everybody

We have created EXE/ARD using B1DE 2005. It behaves strange in different installations. In some SBO 2005 A (Server) its installs smoothly without any error. Sometimes it throws error.

<b>Index out of range exception</b> and installations stops and

1. Now it becomes a pain to install/uninstall the EXE/ARD unless you remove manually from the registry, entries from the add-on directory, from AddOnsInstall.sbo / AddOnsLocalRegistration.sbo. its throws (-2) Error from EndInstallEx, EndUninstall

Next problem.

2. Suppose i have installed exe/ard version 8 in both server and client. Now i want to upgrade the exe/ard to version 9. In server it works fine uninstalling the version 8 and installing version 9. But in client the exe/ard does not sense there is a version 8 installed on it. it goes on to install version 9. For removing version 8 we have to go through the same process, remove entries from the registry..ect.

Any idea what is wrong.

Thanks in advance.

Asutosh

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

1 Answer

  • Aug 22, 2007 at 03:52 PM

    Hi Asutosh,

    Do you know the difference between the machines where the installation behavior is not the same? You can add into the code of the installer some lines in order to trace the line where the "Index out of range exception" happens. If you find out please let me know and we can try to fix it for next version.

    Are you using the Restart needed option?

    The second problem you are having is independent of the use of B1DE and I don't know the reason. I have just tested in my machine and it works fine, it detects that the same addon is already installed with an older version and proceeds to an upgrade.

    In the case of the simple installer the new exe replaces the old one.

    In the case of the proffessional installer you have to change the version of the Setup .NET project for Windows to detect it is an upgrade.

    But in both cases B1 detects it is an upgrade and shows a message saying that it is an upgrade before launching the installation, which B1 version are you working with?

    I have done the tests with B1 2005 SP01 PL27.

    Regards

    Trinidad.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Maria Trinidad MARTINEZ GEA

      Hi Trinidad,

      We have installed B1 DE in various PC's but among them from a specific PC, when we create installer, its working perfectly. We are unable to figure out why from the same machine the installer (ARD/EXE) created are working fine. May be because of B1 DE installalation in that machine is perfect.

      Anyway thats solved our problem.

      Thanks

      Asutosh