Skip to Content
avatar image
Former Member

Permanent error in BPE inbound processing

hi all,

I am trying to run a BPM senario and this is the error i am getting whe i click on the queue ID. It first gives tht it has a SYSFAIL and then when i click ther it gives Permanent error in BPE inbound processing.

Also the message is run sucessfully in sxmb_moni, there is a green flag next to the PE header tab which state the Message is seduled in the outbound side.

The same message show tht they are "To be deilvered" in message monitoring

Please let me knw whr the problem could be or tell me how to check the steps if sucessfully executed or not.

Rgds

Aditya

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

6 Answers

  • avatar image
    Former Member
    Aug 17, 2007 at 01:20 PM

    Hi Aditya,

    As you said..

    "Also the message is run sucessfully in sxmb_moni, there is a green flag next to the PE header tab which state the Message is seduled in the outbound side..."

    Double Click on PE..it will take you to the Workflow screen. On left hand side corner you will see "List with technical details" You will see all steps in green except one which has error...you can expand / click on container for error details.

    Let me know if you need more details.

    Nilesh

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Aug 17, 2007 at 02:06 PM

    To be delivered means: The message was successfully delivered from Integration Server and the messages is passed to the Messaging System receive queue.

    Make sure ur system users hae enoug permission. Make sure XIAFUSER and XIAPPLUSER r nt locked.

    Then check in sxi_cache, the status of ur integration process. It should be 0

    Regards,

    Prateek

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Aug 23, 2007 at 08:57 AM

    Hi @ll,

    I'm facing with the same problem.

    After I click on the PE, it brings me to the outbound queue, which shows me the well known sysfail message.

    I deleted the queue, activated the comm chanels again, and guess what? the same problem.

    My integration process would pick up two files, process it into one message and throw it to an ftp server as a file.

    It starts with a fork (with the correlation and the two recievers), continuing with the message tranformation which contains the mapping, then ends with the sender.

    However this does not matter, because the two message is lost somewhere in the queue processing.

    I would appreciate any comments, thanks!

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Aug 23, 2007 at 01:15 PM

    Hi Prasad,

    Check this fourm,may be help full

    Permanent error in BPE inbound processing

    Reward points if found helpfull.....

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Aug 23, 2007 at 01:23 PM

    Hi Aditya,

    Check in tcode swf_xi_customizing and everything should be in green colour....

    Regards,

    Prasanthi.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Dec 10, 2007 at 03:56 PM

    Thnks

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      I am getting the same kind of error now..I have four receivers in my Fork and the messages wait in the queue with the first message reading "Permanent error in BPE inbound processing".

      Return code is 0 in SXI_Cache

      But my correlations are empty if I open it in the container in errorlog..

      Another strange thing is..It fails in mapping - so for the first run, the messages enter the BPM and fails...but for consecutive runs, it enters the queue with SYSFAIL - permanent error in BPE inbound processing...I have correlations and exception branch defined for the block which has the fork steps....

      only when i delete the entries in smq2 and delete the workitem in swwl, i could send messages again and the process is called once and fails in mapping...

      Please let mek now how you could solve it..Thank u..