Skip to Content

Error in the Navigation Cache after deleting user

Hi,

We have an issue with the navigation cache and deleted users. If we delete a user and then tries to log on with a user with the same set of roles as the deleted user, the navigation cache throws an exception

User USER.PRIVATE_DATASOURCE.un:z_deleteduser doesn't exist!.

There is no relation between z_deleteduser and the user we logged on with when getting the exception.

My guess is that the deleted user was the first user with that set of roles that logged in after last time we cleared the cache, and therefore got used as a key to that particular navigation object.

Does anyone know how to resolve this, I don't want to empty the cache each time we delete a user?

Regards

Mattias

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

2 Answers

  • avatar image
    Former Member
    Aug 19, 2007 at 12:42 AM

    Hi Mattias,

    It may be a problem in the Guided Procedures coding.

    Refer this Note: 958462

    Regards,

    Padman

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Aug 19, 2007 at 12:49 AM

    Hi Mattias,

    I faced the same problem. Let me try to find out complete solution to this issue.

    Regards,

    Padman

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Hi,

      It seems the guided procedure throws the same exception, which makes sense. I don't have a WAS up and running here, so I can't test, but I guess it's the exception the UME throws if you try to access an non existing user, and it just gets propagated both by the Navigation Cache and Guided Procedures.

      But there has to be a fix for it, somewhere...

      Regards

      Mattias