Skip to Content
author's profile photo
Former Member

Font sizes changed on different boxes.

Hello everyone,

I have a dilemna regarding my SMARTFORMS. The problem goes that on the DEV box the font sizes and working ok but when the forms were transported to the Staging (STG) box, the font sizes are smaller than those from DEV box. I am using SMARTSTYLE and a custom font. I have checked the forms and smartstyle from both boxes and they are exactly the same. The custom font is also installed in SE73. Now I don't know what to do next. Please help.

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Follow
  • Get RSS Feed

8 Answers

  • author's profile photo
    Former Member
    Posted on Aug 13, 2007 at 07:08 AM

    Hi ,

    In output devices just before pressing the print button instead of lp01 you need to select the the created by ur basis consultant .

    Regards

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Posted on Aug 13, 2007 at 07:10 AM

    Check does the custom fonts installed in (STG) box. I guess this could be the problem, check both font family and font size.

    Regards,

    SaiRam

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo
    Former Member
    Posted on Aug 13, 2007 at 07:14 AM

    @ Sai Ram Reddy Neelapu

    How can I check for the font size if it install? Please provide the tcode. I have checked SE73 in both boxes and the fonts are both installed.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo
    Former Member
    Posted on Aug 13, 2007 at 07:15 AM

    @ Neetesh Shrivastava

    I am seeing a lot of custom output device. And I can not see LP01. Are you suggesting that I ask basis to create another output device specific for my smartforms?I think I can't do that..=) Strict security.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo
    Former Member
    Posted on Aug 13, 2007 at 07:32 AM

    Hi ,

    You dont have to ask them to create a new one . They will configure printers to other clients . You ask them whether u have have to use lpo1 or some other device type for printing in ur client .

    I also faced the same problem . In development it worked fine where as in qa it gave the same font problems .

    your basis person might have created some different output device in place of lp01 .

    Regards

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo
    Former Member
    Posted on Aug 22, 2007 at 02:54 AM

    Hello experts,

    I have changed the custom font to a standard SAP font "HELVE" but the problem still appears. I have checked TFO02 and the font HELVE and font size I am using is also installed properly. Is there any other way to solve this?

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo
    Former Member
    Posted on Aug 22, 2007 at 10:28 AM

    Hai Ryan

    check wether u have transported the smartstyle also, along with smartform.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo
    Former Member
    Posted on Aug 23, 2007 at 02:00 AM

    Hi,

    Yes everything is transported well in staging box. May I ask you experts if the SPAD settings (i.e. Device types & Character sets) can make a difference in the output of the smartforms?? Please explain. I have checked all suggestions stated in this thread but I found no discrepancy in both box. Also someone have suggested to use a SAP default printer instead of the LOCL. But the problem is SAP default printer setup does not recognise the font size 7 for HELVE font. Can someone also explain why? Thanks

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded