Skip to Content
0

PI not receiving some fields

Aug 09, 2017 at 08:27 PM

74

avatar image
Former Member

Hi,

This is an IDOC to IDOC. we did a direct mapping and everything is working but PI did not receive some fields even though it is a direct mapping. Client was saying the Idocs are not getting failed in their system but in the idoc particular status not contain the required field.

Please Advice....

Thanks

Mathi

10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

5 Answers

Manoj K Aug 09, 2017 at 09:28 PM
1

Mathi,

  • Whatever IDOC you are using at sender side and receiver make sure you have the same version which is being used in ECC system if not re-import them in ESR.
  • Delete the IDOC metadata and reload back it again.

Br,

Manoj

Show 1 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Former Member

Hi Manoj,

Yes, i have re imported the new version whatever ECC having right now.I did not delete the idoc, let me try and i will let you know.

Thanks for your support.

0
avatar image
Former Member Aug 09, 2017 at 09:06 PM
0

Hi Mathi,

Can you share us more details on this,

What is the idoc that you are trying to send and what is the field that is missing?

Thanks

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
avatar image
Former Member Aug 09, 2017 at 10:49 PM
0

Hi Selva,

Thanks for your prompt reply.

Please find the below detail:

The below data not received by PI from ECC.

Idoc MATMAS05 to 06

1. Filed under E1MARAM

MSTAE----ZMSTAE (0..1)

2. ZMARAEXT

ZCLASS_IND------ZCLASS_DEL (0..1)

in the above fields are direct mapping even after re import the idoc we did not receive the field in PI.

Thank!

Show 2 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded

Hello Mathi,

Can you get the XML from run time work bench and test locally in ESR and see if the mapping is generating those missing fields.

Also if its customized idoc ensure metadata is updated.

0
Former Member

Hello Raghu,

Thanks for your valuable answer.

We tried that too but it is not working. Is there any other way for this?

one i doc is standard and another one is customized. even after re imported the metadata under IDX2 it is not working.

0
Raghuraman S Aug 16, 2017 at 08:18 AM
0

Is that control records? Make sure you mapped it right or parameteriezed it.

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Harish Mistri Aug 15, 2017 at 01:16 AM
0

Hi Mathi,

Is your Z fields or fields under Z segment are not coming in output or it is related to other fields as well? Please check if the IDOC extension is release from ECC using transaction WE30 and WE31 in ECC.

regards,

Harish

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded