Skip to Content
0
Former Member
Jul 21, 2017 at 10:59 AM

Error posting IDoc to ECC [Fixed]

1973 Views Last edit Jul 24, 2017 at 07:06 AM 3 rev

Hi Experts

I am new to SAP PI and am working on a cXML to IDoc scenario.

When I tried to post an IDoc to ECC via the testing tool, I get the following errors.
1. Adding control record to payload failed due to The Configuration for Sender/Receiver Partner Number/Port is incorrect. Enter proper values in Sender/Receiver Component

2. MP: exception caught with cause com.sap.aii.af.idoc.exception.IDOCAdapterException: The Configuration for Sender/Receiver Partner Number/Port is incorrect. Enter proper values in Sender/Receiver Component

3. Exception caught by adapter framework: The Configuration for Sender/Receiver Partner Number/Port is incorrect. Enter proper values in Sender/Receiver Component

4.Transmitting the message to endpoint <local> using connection AFW failed, due to: com.sap.aii.af.idoc.exception.IDOCAdapterException: The Configuration for Sender/Receiver Partner Number/Port is incorrect. Enter proper values in Sender/Receiver Component

I tried the following:

1. Disabled the control record and unchecked all the fields related to control record, sender and receiver in the advanced options tab of the IDoc communication channel

2. Checked all the fields mentioned above and mapped valid constant values to the mandatory fields in the control segments.

The above steps did not fix the error.

I also made sure that all the objects involved are Activated and my cache status overview is all green.

I am at a loss for what to check next.

Your help and guidance is appreciated