Skip to Content
0

No recipient found for message type INVOIC in the ALE model for a customized output type

Jun 29, 2017 at 10:19 AM

224

avatar image
Former Member

Hi Guys,

I know there are some posts with the same topic/title but it was not that helpful since the answers did not help me that much, sadly.

Problem is, I have created my own output type in VV31 and NACE and configured my own Z(output type). Followed the correct way of configuring them but everytime I create an invoice I always get the error No recipient found for message type INVOIC in the ALE mode.

Not sure what did I miss?

I am new in ALE/IDOC and would appreciate some helpful insights and some helpful links.

Thanks,

Jeffrey


10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

4 Answers

avatar image
Former Member Jun 29, 2017 at 12:18 PM
0

Hi Jeffrey,

Have you created the partner profile (WE20) that your condition record is pointing to and does that partner profile have a message configuration that is linked to your output type?

Regards,
Patrick

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
avatar image
Former Member Jun 30, 2017 at 10:08 AM
0

Hi Patrick,

Thank you for the quick reply.

Please kindly look at my configuration in we20 for the partner profile:

What is your opinion on this?

Thanks & regards,

Jeff


1st-pic.jpg (50.2 kB)
2nd-pic.jpg (55.1 kB)
3rd-pic.jpg (49.7 kB)
Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
avatar image
Former Member Jun 30, 2017 at 12:16 PM
0

The partner configurations looks correct. You may want to consider using the "collect IDocs" option for performance reasons but that has nothing to do with your problem. Can you also show the configuration of your output type and the associated condition record?

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
avatar image
Former Member Jul 03, 2017 at 02:19 AM
0

Hi Patrick,

As requested here is my output type config:

Did I miss anything? I got this from transaction code NACE.

Hope to hear your comments.

Thanks again.

Jeff


Show 2 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Former Member

Thanks Jeffrey,

Your condition record points to a numeric partner number (probably a customer) while your partner profile appears to be a logical system. You'll need to specify the actual partner profile that you want your message sent to in the condition record - "MPSPS" in your case.

I believe to remember a quirk about having to use the ALE medium instead of EDI when using billing output with logical systems in the condition record but don't have the authorizations to test this with my current client, so just try it with EDI first and switch to ALE if it doesn't work.

1
Former Member

Thanks Patrick.

The output type is now working and I could create an IDOC and have seen it in WE05 as green light.

Consider this question resolved.

1