Skip to Content
0

Uninstall of Business Objects 4.2 (SP04) components seems to HANG..?

Jun 27, 2017 at 09:56 PM

465

avatar image

Attempting to Uninstall some of the Business Objects 4.2 (SP04) components on a Windows Server 2008 R2 Enterprise box.

It is a DEV / SANDBOX environment, that we are rolling-back to 4.2 (SP02).

Went to Start > All Programs > Control Panel > Add or Remove Programs and tried to uninstall all the SAP BO patches in the reverse order.

The first one I need to remove is ".NET SDK 32 Bit 4.2 SP4".

Clicked on UNINSTALL - and nothing appears to be happening for over 1 hour.

If I click on UNISTALL again - then I get the message "Please wait until the current program is finished uninstalling or being changed."

I can see the SETUP.exe and SETUP.ENGINE.exe - and both running in the TASK MANAGER - but nothing appears on the Screen for prompts, etc.

Is this a SILENT uninstall process - or is something not working correctly on the Windows Server 2008 R2 Enterprise box..?

NOTE : It was "hung" like this for 2+ hours before we killed the SETUP.exe and SETUP.ENGINE.exe from the TASK MANAGER - and rebooted the Server. Now going to see if any of these SP04 components will uninstall from the "ADD / REMOVE Programs" screen.

10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

3 Answers

Manikandan Elumalai Jun 28, 2017 at 03:02 AM
1

Good catch Mark Richardson as every one preparing for Installation of SP04. Hopefully it will be resolved once this get attention from BIP Platform engineering team.

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Marek Švec Jun 28, 2017 at 09:49 AM
1

Hi,

We also faced an issue with Business Objects 4.2 SP04 uninstall a week ago on our development server. Sadly, we have had not so good experience with SP04, yet. Firstly, after upgrade from 4.1 SP7 to 4.2 SP04 there were strange behaviour from some servers which did not want to start, without any errors in logs though. Because of this we decided to uninstall. The uninstall ran fine but unfortunatelly not corectlly cleaned everything after itself. So we completely uninstall BI Platform manually and then performed clean installation of SP04. Finally without any issues. But we have been facing quite a lot of random errors (or bugs?) mainly with WebI reports. Based on this experience it seems better to stay with SP03 for this moment. At least in my eyes.

Simmilar issue to Yours we had with uninstalling Information steward 4.2 SP9, respectivelly the related underneath Business Intelligence Platform 4.2 SP04. Uninstaller did not want to run at all or hangs forever. Solution to this was clean installation of Windows.

Both of these bad experiences were with update installers. New installation always performed fine. So be carefull and test update installation in sandbox.

Marek

Show 1 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded

We haven't reached the "Clean Installation of Windows" point yet {*Gulp*} - but Yes - it would appear that the Install & Uninstall processes for SAP BO-BI 4.2 should be validated on a SANDBOX / MUDBOX environment before you attempt them on a DEV server.

Sorry that you had similar pain-point(s), but glad that we are not the only ones who are having them - so at least there is knowledge to share here.

0
Ajay Gupta Jun 28, 2017 at 04:53 PM
0

Mark,

The problem is looks is related to "InstallManifest.sqlite", seems that one the BOBJ install items did not write properly to the Manifest database. Have a look the support note below, it walks you through how download the SQLite browser and change the flag for the install in InstallManifest file..

https://launchpad.support.sap.com/#/notes/2281804

Regards,

Ajay

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded