Skip to Content
0

FLP Content not displaying properly when being launched from SAP portal

Jun 20, 2017 at 01:05 PM

246

avatar image

Hi Experts,

This is a scenario of FLP integrated on SAP Portal.

I am facing an issue in display of SAP Fiori Launchpad contents when being launched from portal Role (web-dispatcher portal url). I am getting the content as in below screen-shot. Please note that the same content is being launched properly when using direct web-dispatcher fiori launchpad url.

My EP version is NW7.4SP09 & FLP is NW7.4SP13

Please help in resolving the same, if anyone has faced similar issue earlier.

* Web-dispatcher is configured for integration scenario and we are able to access portal using same.

Thanks,

Rakesh

flperror.jpg (41.8 kB)
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

4 Answers

avatar image
Former Member
Jul 03, 2017 at 10:51 AM
0

Hi Rakesh,

I see there is a concatenated navigation target. is it navmode 10 or 3?

Is the issue happen when you are navigating an iView or Role from already launched FLP@EP screen?

Another thing is that it seems that the theme if not loaded correctly, please take network traces and check

if there are resources (such as .css files) that failed to load (e.g 403, 401 as the response) since cannot go

through the webdispatcher.

Regards,

Etay

Show 1 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded

Hi Eaty,

Thanks! for your response.

Please find below the answers to your queries:

  • is it navmode 10 or 3? >>>> i am using Nav mode 10 i.e. Display in separate headerless portal window (standard mode) for fiori iview.
  • Is the issue happen when you are navigating an iView or Role from already launched FLP@EP screen? >> >> I am launching the fiori view pointing to flp, from the portal role, here is am using the web-dispatcher portal url to access portal.
  • Another thing is that it seems that the theme if not loaded correctly, please take network traces and check if there are resources (such as .css files) that failed to load (e.g 403, 401 as the response) since cannot go through the web dispatcher. >>>> i have checked the network trace, and i am getting few 404 errors for css. I have attached the screenshot below for trace.

Please note that i have tried using nav mode 1 aswell, but its same. Also if i am trying to access the fiori iview from portal using normal portal url instead of web-dispatcher url, i am getting blank page(no content) and in network trace/debugger i can see its throwing click-jacking issue.

Please let me know if any additional information needed from my end. Please check and suggest.

Thanks,

Rakesh

0
avatar image
Former Member Jul 14, 2017 at 08:19 AM
0

I got the same issue. Did you manage to resolve it ?

Show 1 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Former Member

Hi

I am also experiencing the same issue. Did you manage to resolve it?

Thanks

David

0
avatar image
Former Member Oct 20, 2017 at 05:14 AM
0

I got the same issue with UI5 Application..

Please help me


111aaa.jpg (163.6 kB)
Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
rakesh singh Jul 14, 2017 at 08:31 AM
0

Hi Wei,

SAP has suggested to implement the below notes, to overcome the clickjacking suppression which is causing this issue.

SAP note 2333957 and SAP note 2142551 cover the implementation of Clickjacking whitelisting in ABAP AS. You can use the documentation below to learn how to enable the whitelisting of the URL:

https://help.sap.com/saphelp_nw75/helpdata/en/96/6b6233e5404ebe80513ae082131132/frameset.htm

You may also need to activate Portal Clickjacking service, documented here:

https://help.sap.com/saphelp_nw75/helpdata/en/28/34aa400fa440a5a68f905e895f0557/frameset.htm

We are in process of implementing this note, hopefully this will resolve this issue. You can also try.

Do update me if this resolves the issue.

Thanks,

Rakesh

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded