Skip to Content

Create New Track Error - Wrong Name Server

Dear Experts,

I am currently experiencing a problem while creating a new track using CMS. The error is as follows:

com.sap.cms.util.exception.CMSUnexpectedException: < Localization failed: ResourceBundle='com.sap.cms.util.exception.CMSExceptionMessages', ID='SLD name-server configuration error', Arguments: [] > : Can't find resource for bundle java.util.PropertyResourceBundle, key SLD name-server configuration error

After searching through SND, I noticed many people suggesting to make sure there is only one name server running - confirmed. So I turned on a more detailed trace and this is what I find interesting:

Create Name Server URL

Name Server Partition: null

-> entering readNameServer

+++++++++++++++++++++++++ Input values +++++++++++++++++++++++++#

Name Server Partition: null

-


UME DEBUG TRACES HERE -


<b>

<u>#Debug##Plain### Nameserver URL: http://<hostname>:<port>/sld/cimom#</u></b>

This last line is particularly eye catching because this URL refers to a prior name server that has since been replaced. This server is now only acting as SLD but not a name server. So somewhere the old server is still stored and being retrieved when attempting to create tracks. This would explain why I am experiencing the error because the name server has been moved to another host.

Can anyone tell me where I can find this entry and change it to refer to the new name server?

Thanks very much in advance.

Regards,

Robert

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

2 Answers

  • Best Answer
    author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Apr 24, 2007 at 12:12 PM

    Check the CIM Server URL in your SLD Technical Landscape, Technical System Type "System Landscape Directory". Make sure that your SLD servers are listed there and check which one has the Name Server checkbox checked.

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      hi friend

      i am getting the error while creating the new track. In CMS> landscape configuration, getting error while click on Update CMS. and error again while saving the Domain Date. i am new in NWDI and trying ti configure first time , i am following the PDF get starting with NWDI.

      i created the software component in SLD and other like. name server config..

      and created all thing in user mgmt.

      please suggest me the needful

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Jul 04, 2007 at 06:37 AM

    I have experienced the same error ....

    In my system we have defined another SLD under ...Technical Landscape > System Landscape Directory and in both I have defined roles Landscape Server and also Name Server.

    After chnaging the situation to the state that we have just by one of systems checked role Name server it starts working again...

    Ivan

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.