Skip to Content
0

Purchase Orders are failing to be sent out to the vendors

Jun 12, 2017 at 07:12 PM

37

avatar image

Few users has reported that their PO’s are failing to be sent out to the vendors. In each case, I have noticed that the output is failing at time of PO creation and no processing log is being created.

Note: No processing log is being generated in this case. And when the user re-issues the output the POs are going without issue.

Output type being used is NEU with External send.

10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

1 Answer

Jürgen L Jun 12, 2017 at 07:27 PM
0

Where and how did you "notice that the output is failing at time of PO creation" ?

Was there a posting failure in SM13?

Is it your own driver program and form or SAP standard?

Show 4 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded

Hi Jurgen,

Please see my answers below.

Where and how did you "notice that the output is failing at time of PO creation" ?

Ans: I see the output message with red light and no entry in SOST. Which mean no e-mail sent out to vendor.

Was there a posting failure in SM13?

Ans: No

Is it your own driver program and form or SAP standard?

Ans: SAP Standard.

0

if you see already something in SOST then the purchase order process is completed,

Imagine SOST is the post office, the message in your PO is the letter that you write. If the message has a green traffic light in your PO then the letter was successfully dropped into the mailbox at at the post office. If it is red in SOST then it means your mail van had an accident.

0

Well, in my case there was no entry in SOST for my PO. Which is the issue I am trying to figure-out.

0

see the steps and the OSS notes mentioned in the wiki https://wiki.scn.sap.com/wiki/display/ERPSCM/Generic+error+message+SO619+when+sending+out+PO+via+external+mail

you can only get the log in change mode.

0