Skip to Content
avatar image
Former Member

Design Studio 1.6 SP4 DBDriver_Connect

Hi,

working on a BI platform (and locally) I get no data from a Universe, that gets its data from a MSSQL DB 2008 via OLEDB. I fixed the problems with the OLEDB driver: COM Provider CLSID not specified or erroneous.

Now the ConnectionServer trace shows the following error: Uncaught Exception in SilentScope: CS::DBDriver_Connect: 0.007 Error=Error on Connect. the 0.00x number varies. Meanwhile the local execution throws an "unknown error ... sorry for the inconvenience" most of the time.

In Webi and IDT the Universes work as expected.

Any ideas out there?

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

6 Answers

  • Jun 07, 2017 at 09:13 AM

    Paul - can you publish the universe to the BI platform repository and then create an OLAP connection using the CMC, and then try using Design Studio with it?

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Jun 08, 2017 at 12:42 PM

    Hi Tammy,

    there is no way to create an OLAP connection to the DB-server within the CMC. The database server will refuse creating an OLAP connection in IDT as well.

    Even an ODBC connection is not possible, due to missing ODBC drivers on the workstation.

    The efashion universe works, as it is based on MS-Access files.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Jun 08, 2017 at 02:56 PM

    Hi Paul - one of the eFashion universes is based on MS Access; it is published to the BOE repository; is that a possibility for your universe?

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Jun 09, 2017 at 06:08 AM

    Hi Tammy,

    sorry for causing confusion. The connection and the universe are already published to the BOE repository. The configuration is as follows:

    DWH-Server: MSSQL 2008 on a Windows Enterprise Server 2003 VM

    BO-Server: BO 4.1 Edge with DS Add-on 1.6 SP4 PL 1 on a Windows Server 2012 R2 VM

    Client: Design Studio 1.6 SP4 PL 1 on a Windows 7 professional 64bit system

    Does that give you any clues for possible issues?

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Jun 09, 2017 at 08:54 AM

    Hi Paul - I searched this error; there is an old 2014 thread that offers some troubleshooting steps: https://archive.sap.com/discussions/thread/3537166

    Maybe review the thread to see if it helps?

    Which SP of Edge are you on?

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Jun 09, 2017 at 10:54 AM

    Hi Tammy, the connectionServer runs, so I proposed to to run the installer in repair mode. Any results of this will show next monday.

    This is the Version: SAP BusinessObjects Business Intelligence 4.1 Support Pack 7 Patch 1
    Version: 14.1.7.1933

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded