Skip to Content
0

Cannot Apply custom Theme to SCP Portal Site

May 26, 2017 at 07:07 AM

95

avatar image
Former Member

Hi Experts,

I have created a custom theme for my project using the theme designer.

Link:

https://flpnwc-<accountID>.dispatcher.ap1.hana.ondemand.com/themedesigner/index.html?sap-themeroot=/themedesigner/themeroot/1.38.18&sap-webdav-themeroot=/themedesigner/themeroot/1.38.18

I can create a export the theme successfully. I have made some minor changes to color values.

I import the theme and throws me an warning as below:


I ignore the warning and the theme is created successfully. I can assign it to my site as well. But as soon as I publish my site, the site is blank and does not load anything. Going through the network trace I see that there is an internal server error while trying to load the library.css. Please see screenshot below:

In the first line, the library.css is loaded and errors out on the next 2 calls. The error details are as below:

I cannot figure out the issue. Kindly advise.

Thanks.

10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

1 Answer

Best Answer
Frank Schuler
May 26, 2017 at 07:59 AM
0

Hello Deepak,

I suspect, as the Warning message tells you, the SAPUI5 version of your UI theme designer does not match the SAPUI5 version of the launchpad and therefore does not work.

You can determine the version of the launchpad by pressing Shift-Ctrl-Alt-P:

You then have to recreate your theme with a UI theme designer of this version.

Best regards

Frank


sapui5-version.png (167.8 kB)
Show 1 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Former Member

Hi Frank,

The site runs on the maintenance version. The current SAPUI5 version of the site is 1.38. Please see screenshot below:

If I build the theme in the same version as the launchpad version which for me is 1.44.7, then I get the below error while I try to assign the theme to the site.

I don't have an option to run the site to innovative version. This theme issue has started to come up just recently. The site was working fine with the same theme a week ago.

Please help me around this. any suggestions or advise is greatly appreciated as I am kind of stuck with this issue.

Thanks,

Deepak

0