Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

error 10061 durinG SAP LOGIN

Hello, please help me on this problem.

I’m failing to login to SAP R/3 IDES. I’m getting the following message:

Partner not reached

Component NI (network interface)

Release 620

Version 36

Module ninti.c

Line 979

Method NiPConnect2

Return Code -10

System Call SO_ERROR

Error No 10061

Error Text WSAECONNREFUSED: connection refused

Counter 1

The loopback adapter is connected

Thanks

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Assigned Tags

Related questions

5 Answers

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Feb 15, 2007 at 11:37 AM

    Hello Sean,

    Check if you SAP system is up an running.

    Check if saparch directory has free space & not 100% full.

    Check if your saprouter is running fine

    Try to ping your host, is it available?

    Regards,

    Ammey Kesarkar

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Posted on Feb 15, 2007 at 05:12 PM

    few things to check:

    1. check in SAPMMC, all light s must be green

    2. check IP address you chose in SAPLOGON

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Sep 30, 2007 at 10:22 PM

    HI seanmaz

    I HAVE THE SAME ERROR WHICH U HAD DID U FIND SOLUTION FOR THAT ERROR PLS TELL ME IF U FIND THAT MY EMAIL syedmuzaffar19@yahoo.com

    thanks

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Oct 10, 2007 at 06:24 AM

    Hi Sean,

    Please check the log files trans.log in Sys\Run directory and also the dev_desp and dev_wp files. which will give u details information and work accordingly. I think the problem should get resolved.

    Regards

    Prashant

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Nov 24, 2011 at 06:16 AM

    Dear Guys,

    I recently installed the SAP Netweaver 7.2 for my Laptop installation is all done but the prob is the Error code 10061 shows. I check sapmmc which shows a blue server color and some components is not active and some of process in it shows green, red and grey. Kindly give me advice coz im a First time user of SAP. I wanna learn and work so hope any guys help me to fix this problem.

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.