Skip to Content
avatar image
Former Member

sapgui640 partner not reached (host127.0.0.1service sapdp00)

hi everybody,I really need a help.I am a beginner on SAP world;

my laptop settings:

-microsoft Win XP Média center Edition ver2002-service Pack2

-packardbell centrino-intel 1.86ghz 1Go de Ram

SAP LOGON640

designation:NSP

application server:localhost

ID system:NSP

system number:00

sAP system:R3

my laptop is standalone one therefore I don't have a network at home.when I try

to logon saplogon640 I get this error message:

sapgui 640

partner not reached

(host 127.0.0.1,service sapdp00

wsaeconnrefused:connection refused

(further informations)

component NI(network interface)

release 640

version37

module:nixxi_r.ccp

line8688

method:nipconnect2

return code-10

system call:sipeck pendconn

error no:10061

error text:wsaeconnrefused:cxion refused

please if anyone has already got this matter thanks in advance about your help

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Follow
  • Get RSS Feed

5 Answers

  • avatar image
    Former Member
    Jan 31, 2007 at 03:37 PM

    You need a connection to an SAP Server...

    Why did you use localhost...have you installed a whole SAP Server on you laptop?

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      could U please listed me all the elements(Sap) I have to setup on my Laptop to

      be sure that I have really install successfuly a whole sap server.

      thanks in advance

  • avatar image
    Former Member
    Jan 31, 2007 at 03:40 PM

    Hi

    Check whether SAP is running or not .. If not start SAP using SAP MMC and try to loging

    Thanks

    Prince

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • looks like you have installed sneak preview (NSP) did you start the server from SAP MMC (short cut you would find in the desktop)

      did you install MS Loop Back Adapter before installing the SAP system

      did you map your computer name to MSloop back adpater port (10.10.0.10)

      Regards

      Raja

  • avatar image
    Former Member
    Feb 06, 2007 at 02:32 PM

    Are you sure, that 00 is the right port/service?

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Mar 08, 2010 at 10:28 PM

    I think its a problem with some firewall or the AV, because when i have running avast in my pc appears the same error message and when i shut down the avast i have no problems, also there are too much post like this one with no solution, admins put an eye right there, because many of this is not listed in documentation file, or i think so, are not listed problems like this one.

    If someone knows something, ill be glad to read it, and see if its causing the problem the av or what it is, i tell u one more think, my win firewall its also down, im using xp home sp3 and it works properly when the av is not running, thanks

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Aug 13, 2012 at 03:35 PM

    yes I have solve it ,

    u can deaktive the LAN from the Network,

    if u have done Adapter

    look to the picture

    http://desmond.imageshack.us/Himg28/scaled.php?server=28&filename=salamt.jpg&res=landing

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded