Skip to Content
avatar image
Former Member

Error while creating a Adaptive RFC Model

Hi all,

I am trying to create a Model using a Adaptive RFC Model, I assign a Model name and the logical system names, enter the details in SAP Logon Information for the Single server,here it gives me a Gateway error. What could be the issue here?

NB: In the Host Name , I tried with both the Host name of the r/3 server and also with the SAProuter string ( as we have the server at other place) ,still it doesnt work. and I am able to login to the R/3 system from the SAPLogon GUI from my desktop normally.

Is there any issue of the firewall related to this, if so whats the port number that should be opened so that i can connect to the r/3 system get the list of BAPIs present there into my Webdynpro application .

Need help on this

Regards,

Vijay

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

3 Answers

  • avatar image
    Former Member
    Jan 17, 2007 at 09:16 AM

    Hi,

    U need to create the R/3 system in the portal after in SLD u need to add the properties of r/3 system and sap gatway and TCP/IP name in VA.

    Once SLD is connected u can check in ContentAdmin->web dynpro-> maintain SLD and check the SLD is successfully connected.

    After that u need to create the JCo names MetaData and model data once these are created ping the Metadata and model data successfully connected.

    Once Jco names are correct then only u can go import model form r/3 system

    There u need to give R/3 system properties properly.

    Thanks,

    Lohi.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Hi Lohi n Gopi ,

      I have checked out with the your given suggestion of trying with the host name as well as IP address and also typing all the details,without copy pasting the details . In both the cases it gave the " Connect to gateway failed " error mesg.

      But one intersting thing here that i observered when trying with hostname, IP address, or SAProuter string is as follows .

      <b>with IP address</b>

      <i>Connect to SAP gateway failed

      Connect_PM GWHOST="ipaddress",GWSERV=sapgw10,ASHOST="ipaddress",SYSNR=10

      LOCATION CPIC(TCP/IP) on local host

      ERROR patner not reached(host "ipaddress",service=3310)</i>

      <b>with SAProuterString</b>

      <i>Connect to SAP gateway failed

      Connect_PM GWHOST="SAProuterString",GWSERV=sapgw10,ASHOST="SAProuterString",SYSNR=10

      LOCATION SAPRouter on " some HostName"

      ERROR hostname unknown</i>

      <b>with HostName</b>

      <i>Connect to SAP gateway failed

      Connect_PM GWHOST="hostname",GWSERV=sapgw10,ASHOST="hostname",SYSNR=10

      LOCATION CPIC(TCP/IP) on local host

      ERROR hostname "hostname " unknown</i>

      Is there any firewall port blocking issue here ?if so , whats the port that needs to be opened ?

      Appreciate your help.

      Thnks,

      NR

  • avatar image
    Former Member
    Jan 17, 2007 at 02:26 PM

    Hi,

    When you login to server through dap gui-->go to system -status-> you will get host name (it is not compulsory to be same as r/3server .)

    and for system number

    in logon pad you will get system number.

    with these detal, try.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hi Shefali,

      I have tried with that even... still that doesn't come up sucessfully .. same Gateway error .

      Thnks,

      NR

  • avatar image
    Former Member
    Jan 19, 2007 at 05:54 PM

    Hi NR,

    I am facing the same problem, and i am also thinking it may be due to some port that needs to be open on the firewall. Did you find a solution to that problem?

    Thanks in advance

    Tarik

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded